Rasos bulviniai blynai su baravykais grietinėlės padaže

„Bulviniai blynai turi kažkokią keistą galią – staiga imi jausti būtinybę jų prisikirsti ir tai niekaip kitaip nenumalšinama. Mūsų šeimoje tai nutinka bent kartą per mėnesį“, – rašo Rasa ir dalinasi savo receptu. Šiam patiekalui ypatingą skonį suteikia padažas, tad šios dalies jokiu būdu nepraleiskite!
Bulviniai grybai su grybų padažu
Bulviniai blynai su baravykais grietinėlės padaže / Shutterstock nuotr.

Bulviniams blynams reikės:

  • Bulvių,
  • svogūno,
  • kiaušinių,
  • miltų,
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Bulves nulupame ir sutarkuojame kartu su svogūnu. Supilame išplaktus kiaušinius, beriame kelis šaukštus miltų, po žiupsnelį druskos ir pipirų. Gerai išmaišome ir kepame įkaitintame aliejuje. Patiekiame su grietine arba, jeigu turime šaldytų baravykų, pasiruošiame padažą su grietinėle.

Kadangi Rasa labai mėgsta eksperimentuoti virtuvėje, į keptuvę šalia baravykų greitai subiro šaukštas miltų, o paskui, juos išmaišius, sutekėjo ir lietuviškomis pievomis kvepianti grietinėlė. Gavosi kažkas panašaus į Bešamelio padažą. Žiupsnelis druskos ir pipirų ir padažas paruoštas!

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis