Ji siūlo pasigaminti itin paprastas, tačiau labai sveikatai vertingas ir gardžias salotas su raugintais kopūstais ir šviežiais burokėliais, kurios puikiai tiks tiek valgant jas vienas, tiek ir kaip priedą prie mėgstamų patiekalų.
„Tai salotos, kurios patiks ir tiems, kurie visiškai nemėgsta sveiko maisto“, – demonstruodama, kaip pasigaminti salotas, vaizdo įraše sako Vaida Kurpienė.
Receptas – raugintų kopūstų ir šviežių burokėlių salotos
2 porcijos
Reikės:
- 240 g raugintų kopūstų;
- 160 g burokėlių;
- 60 g svogūno;
- 20 g petražolių;
- šaukšto šalto spaudimo aliejaus;
- virtų bulvių su lupena.
Gaminimas:
Į dubenį salotoms sudėkite raugintus kopūstus ir šiaudeliais supjaustytus šviežius burokėlius, gerai viską išmaišykite. Jei mėgstate, salotas galite pagardinti smulkiai pjaustytais svogūnais, patiekdami, galite jas apibarstyti šviežiomis ar džiovintomis petražolėmis. Šios salotos puikiai tiks prie virtų bulvių su lupena. Skanaus!