„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Raugintų kopūstų sriuba su mėsa: paprasčiau – su kiauliena, įmantriau – su antiena

Rauginti kopūstai nei senesniais laikais, nei dabar nėra praradę populiarumo – daugelis mėgsta švelniai pikantišką jų skonį, o kur dar nauda savijautai, mat raugintos daržovės kupinos vitaminų ir kitų naudingų medžiagų. Raugintų kopūstų sriuba – patiekalas tikriems gurmanams, ypač, jei ji išvirta su meile, paskaninta gardžiais priedais. Šįsyk siūlome mėsišką variantą, o kokią mėsą rinktis, nuspręskite patys.
Raugintų kopūstų sriuba su mėsa
Raugintų kopūstų sriuba su mėsa / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g kiaulienos šonkaulių arba 2 ančių šlaunelės;
  • 500 g raugintų kopūstų;
  • 1 didelė morka, supjaustyta griežinėliais;
  • 1 svogūnas, susmulkintas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2 lauro lapai;
  • keli kvepiančiųjų pipirų grūdeliai;
  • šlakelis aliejaus;
  • žiupsnelis cukraus (jei rauginti kopūstai rūgštoki);
  • druskos;
  • mėgstamų šviežių žalumynų (krapų, petražolių), smulkiai sukapotų.

Pastaba: jei norite dar sočiau, sriubą galite pastiprinti bulvėmis. Jas, supjaustytas kubeliais, berkite įpusėjus sriubos virimo laikui.

Gaminimas:

1. Į storadugnį puodą įpilkite truputį aliejaus ir šiam įkaitus apkepinkite mėsą, kad susidarytų plutelė. Apkepusią ją išimkite ir kuriam laikui atidėkite, riebalų iš puodo neišpilkite.

2. Kiek sumažinkite kaitrą ir suberkite į tą patį puodą smulkintus svogūnus, morkas ir nesmulkintas česnako skilteles, pakepinkite maišydami, kol svogūnai ir morkos kiek suminkštės, o česnakai švelniai pagels.

3. Sudėkite į puodą ir raugintus kopūstus, juos dar porą minučių patroškinkite maišydami su kitais ingredientais. Grąžinkite į puodą apkepusią mėsą, dėkite lauro lapus, berkite pipirų žirnelius, o tada viską užpilkite 1,5 vandens. Vandeniui užvirus nugraibykite putas, pasūdykite, kaitrą sumažinkite iki nedidelės, puodą uždenkite ir virkite 40 min.

4. Paragaukite, ar sriubai netrūksta druskos, jei ji jums atrodo kiek rūgštoka, įberkite truputį cukraus, kuris skonį subalansuos.

5. Mėsą išgriebkite iš mėsos, pašalinkite kaulus ir odeles (jei naudojote antieną), suojaustykite kąsnio dydžio gabaliukais ir grąžinkite į sriubą. Tiekite dar karštą, jei norisi, pabarstę kapotais šviežiais žalumynais.

Vida Press nuotr./Raugintų kopūstų sriuba su mėsa
Vida Press nuotr./Raugintų kopūstų sriuba su mėsa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs