Receptai: pikantiško skonio patiekalai su mangais

Pagaliau sunoko mangai, kuriuos iš parduotuvės parsinešėte kietus ir žalius? Metas imtis patiekalų. Jei nenorite valgyti, geras pasirinkimas vakare – kokteilis.
Vyniotinis su mangais
Vyniotinis su mangais / Fotolia nuotr.

Taip pat skaitykite: Italų virtuvės skonis: gardžiausių patiekalų receptai  

Mangų ir jogurto desertas
Receptas: Mangų ir jogurto desertas
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 41
Receptas
Ingredientai
Mangas: 1.00 vnt.
Grietinėlė: 125.00 ml (plakamosios)
Jogurtas: 125.00 ml
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (aromato)
Morengai: 6.00 vnt.
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė bei sultys)
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite laužytus morengus, plaktą grietinėlę, jogurtą ir apelsino žievelę, vanilę.
  2. Kitame dubenyje sumaišykite pjaustytus mangą, nutarkuotą žaliosios citrinos žievelę ir sultis.
  3. Į desertų indelius dėkite šaukštą morengų masės, po to šaukštą vaisių. Susluoksniuokite iki viršaus.
Suskleisti
Ryžių makaronai mangų padaže
Receptas: Ryžių makaronai mangų padaže
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 3
Receptas
Ingredientai
Mangas: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Prieskoniai: (mėgstami) 1.00 arbat. š.
Baklažanai: 125.00 g
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Tailandietiški ryžių makaronai: 200.00 g
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š. (aštrus)
Kaip gaminti

1. Ryžių makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (virkite neilgai - apie 8 min.).

2. Į keptuvę įpilkite šlakelį sezamo aliejaus ir sudėkite pjaustytus baklažanus, mangą, česnaką ir kepkite, kol daržovės suminkštės.

3. Suberkite prieskonius, o baigdamos kepti – aštrų pomidorų padažą.

4.  Ryžių makaronus dėkite į lėkštę, ant viršaus pilkite pagamintą padažą.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Krevečių ir mangų salotos
Receptas: Krevečių ir mangų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 7
Receptas
Ingredientai
Mangas: 1.00 vnt. (pusė nedidelio)
Krevetės: 10.00 vnt. (virtų arba kepintų)
Salotos: 200.00 g (įvairių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Pusę mango supjaustykite kubeliais ir sumeskite į suplėšytas salotas.

2. Sudėkite virtas arba kepintas krevetes. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.

3. Pašlakstykite aliejumi ir citrinų sultimis. Galite porą citrinos ketvirčių padėti šalia lėkštėje.  

Suskleisti
Mangų ir dribsnių smutis
Receptas: Mangų ir dribsnių kokteilis
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 50
Receptas
Ingredientai
Mangas: 3.00 vnt.
Jogurtas: 700.00 ml (natūralus)
Avižiniai dribsniai: 10.00 valg. š. (saldžių)
Ledas: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Mangus nulupkite, minkštimą supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite su dribsniais ir jogurtu į elektrinį plaktuvą ir plakite iki vientisos masės. Sudėkite ledukus ir dar šiek tiek paplakite. Tiekite apibarstę dribsniais ir papuošę mangų skiltelėmis.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Pikantiškos salotos su mango ir feta
Receptas: Pikantiškos salotos su mangu ir feta
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.6 / 9
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (0,5 - pekino)
Pomidorai: 6.00 vnt. (sauja - vyšninių)
Mangas: 1.00 vnt.
Fetos sūris: 70.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (gabalėlis šviežio čili)
Kumpis: 200.00 g (plonai supjaustyto kiaulienos)
Pesto padažas: 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Kaip gaminti
  1. Pekino kopūsto lapelius suplėšykite, apšlakstykite aliejumi ir sumaišykite su pesto padažu.
  2. Pomidorus perpjaukite pusiau, mangą nuvalykite, supjaustykite kubeliais, aitriąją papriką supjaustykite nedideliais griežinėliais.
  3. Į lėkštės dugną dėkite salotų lapus, ant jų – pomidorus ir mangą, dėkite rankomis susmulkintą (sulaužytą) fetą ir kumpio griežinėlius.
  4. Viską apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

 

Suskleisti
Salotos
Receptas: Salotos „Mango salsa“
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 13
Receptas
Ingredientai
Mangas: 1.00 vnt. (prinokęs)
Pomidorai: 1.00 vnt. (didelis)
Paprikos: 1.00 vnt. (geltonoji)
Raudonasis svogūnas: 15.00 g (pusė galvutės)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Kalendros: 1.00 valg. š. (kapotos šviežios)
Sultys: 2.00 valg. š. (žaliųjų citrinų)
Padažas žuvims: arba druska 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 3.00 g (pusė arbat. š.)
Kaip gaminti

1. Mangą, pomidorą, geltoną saldžiąją papriką, svogūną ir aitrųjį pipirą smulkiai supjaustykite. Jei nemėgstate aštriai, išimkite iš pipiro sėklas ir sėklalizdžius.

2. Suberkite į salotas cukrų, pipirus, įpilkite žuvų padažo ir žaliosios citrinos sulčių. Užberkite  smulkintų kalendrų.

Suskleisti
Vyniotinis su mangais
Receptas: Vyniotinis su mangais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.9 / 10
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (filė)
Mangas: 1.00 vnt. (didelis)
Abrikosai: 1.00 st. (džiovintų)
Sūris: 200.00 g (tarkuoto brandinto)
Džemas: 4.00 valg. š. (abrikosų)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Riešutai: 30.00 g (kapotų)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Abrikosus per naktį mirkykite vandenyje, tada nuspauskite ir susmulkinkite.

2. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite, įpjaukite, išskleiskite, pamuškite, pagal skonį įtrinkite druska ir pipirais.

3. Per vištienos filė vidurį berkite smulkintų išmirkusių abrikosų, tarkuoto sūrio, žalumynų. Vištieną suvyniokite ir perriškite konditeriniu siūlu. Trumpai pakepinkite įkaitintame svieste, apvoliokite riešutuose ir 20 min. pašaukite į karštą orkaitę.

4. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite sojų padaže. Tada suberkite rudąjį cukrų ir kaitinkite iki svogūnai karamelizuosis.

5. Tiekite supjaustytą griežinėliais su mangų kubeliais, sumaišytais su abrikosų džemu.

Suskleisti
Mangų ir bananų lassi
Receptas: Mangų ir bananų lasis
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.1 / 14
Receptas
Ingredientai
Mangas: 2.00 vnt.
Bananai: 5.00 vnt.
Jogurtas: 4.00 st. (natūralus)
Mėtos: 1.00 valg. š. (lapeliai papuošimui)
Kaip gaminti

1. Mangus ir bananus nulupkite, supjaustykite ir sudėję į plaktuvą susmulkinkite.

2. Supilkite jogurtą ir dar apie 2 min. plakite. Prieš tiekdami, atšaldykite. Puoškite mėtų lapeliais.  

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
„Mangų salsa“
Receptas: „Mangų salsa“
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Mangas: 1.00 vnt. (didelis. prinokęs)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Kalendros: 20.00 g (kelios šakelės šviežių (nepadauginkite, jos labai specifinio skonio))
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis ankšties)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės žaliosios citrinos sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Petražolės: 2.00 vnt. (keli lapeliai)
Kaip gaminti

1. Mangą nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, supjaustykite dailiais nedideliais kubeliais.

2. Kalendras ir petražoles nuplaukite ir labai smulkiai sukapokite. 

3. Svogūną nulupkite, sukapokite. Raudonąją ir aitriąją paprikas išvalykite, supjaustykite kubeliais.

4. Visas smulkintas padažo dalis meskite į gilesnį dubenį, pagal skonį pasūdykite, įspauskite žaliosios citrinos sulčių, labai gerai išmaišykite ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai, – padažas bus gardesnis.

Tinka prie kiaulienos, krevečių.

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis