- Sūrį įtrinkite aliejaus, kapotų rozmarinų ir traiškytų česnakų mišiniu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite saldžiąja paprika, medumi ir 2 val. marinuokite.
- Ant kiekvieno atšildytos tešlos gabalėlio tepkite varškės sūrelio, dėkite varškės sūrio gabalėlių ir nuplautų cukinijų žiedų.
- Pagal skonį pasūdykite ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 min.
1. Pomidorus nuplaukite, viršūnėles nupjaukite, išskobkite minkštimą, jį susmulkinkite.
2. Prikaistuvyje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus ir pakepinkite. Sudėkite trintus česnakus ir dar minutę pakaitinkite. Sukrėskite smulkintą pomidorų minkštimą, įpilkite kelis šaukštus vandens, suberkite ryžius ir maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol į kruopas susigers didžioji dalis skysčio.
3. Įmaišykite po šaukštą smulkintų prieskoninių žolelių, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir kaitinkite, kol puode nebeliks skysčio. Į atvėsusius ryžius įmaišykite gabalėliais pjaustytą varškės sūrį.
4. Gauta mase įdarykite pomidorus, užvožkite viršūnėles. Išdėliokite kepimo inde, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie pusvalandį.
- Miltus ir kepimo miltelius persijokite į gilesnį dubenį, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite citrinų žieveles, krakmolą ir viską gerai išmaišykite.
- Stambia trintuve sutarkuotą ir kambario temperatūroje palaikytą sviestą elektriniu plakikliu išsukite su kiaušiniu, cukrumi (20 g palikite užberti ant rabarbarų), vaniliniu cukrumi
- Į paruoštą plakinį suberkite miltus, užmaišykite tešlą ir valandą palaikykite šaldytuve. 2/3 atvėsintos tešlos sutarkuokite stambia trintuve į karščiui atsparią kepimo skardą. Ant viršaus išdėliokite smulkintus rabarbarus, juos apibarstykite cukrumi ir džiūvėsėliais, išdėliokite plonas varškės sūrio riekeles, ant jų berkite cinamono. Galiausiai užtarkuokite likusią tešlą. Pyragą kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
- Pirmiausia paruoškite užpilą vištienai: alyvuogių aliejų sumaišykite su tarkuotu sūriu, kapotomis pistacijomis, nutarkuota citrinos žievele ir sultimis bei medumi.
- Vištieną gerai nuplaukite po vėsiu tekančiu vandeniu, nusausinkite, padalykite į kelias dalis, pamuškite ir įtrinkite marinatu. Palikite bent valandą pastovėti kambario temperatūroje.
- Gerai nuplautus ir perrinktus špinatus pakepinkite svieste, sumaišykite su tarkuotu sūriu, žalumynais, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite rožiniais pipirais.
- Vištienos gabaliukus aptepkite paruošta mase, susukite ir supjaustykite. Iškepkite keptuvėje virš garų.
- Tiekite papuošusi šviežiais salotų lapeliais.
Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant vištienos marinavimo laiko).
- Grybus perrinkite, nuvalykite, didesnius susmulkinkite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir gerai nuvarvinkite kiaurasamtyje.
- Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, odelę keliose vietose subadykite, kad kepant nesutrūktų, apipurkškite alyvuogių aliejumi ir iškepkite orkaitėje.
- Bulves atvėsinkite, perpjaukite per pusę, dalį vidaus išskobkite ir sutrinkite šakute.
- Svogūnus nulupkite ir su sukapota aitriąja paprika pakepinkite svieste. Kai prieskoniai gardžiai pakvips, suberkite grybus ir dar kelias minutes kaitinkite. Įmaišykite trintas bulves, lydytą sūrelį, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Kai masė atvės, įmaišykite tarkuotą varškės sūrį, riešutus, gauta mase įdarykite bulves ir 10 min. pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę.
1. Į indą sudėkite skiltelėmis supjaustytus virtus burokus, supilkite nusunktus avinžirnius, dėkite saujelę rukolos, pagardinkite varškės sūrio kamuoliukais, smulkintu česnaku, įberkite šiek tiek skrudintų riešutų.
2. Pagardinkite salotas žiupsneliu druskos, pipirų, o jei norėsite ryškesnio skonio, apliekite padažu.
3. Padažą sumaišykite iš alyvuogių aliejaus, garstyčių, skysto medaus ir citrinos sulčių. Gerai suplakite šluotele, kad visi ingredientai susimaišytų.
- Pievagrybius nuvalykite, susmulkinkite, saliero gumbą supjaustykite, pakepinkite svieste.
- Į masę sukrėskite pievagrybius ir dar šiek tiek pakepinkite.
- Dubenėlyje sumaišykite trupintus sūrius, riešutus, atvėsintus pievagrybius.
- Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir čiobreliais.
BANDELIŲ TEŠLOS RECEPTĄ RASITE ČIA.
- Česnakus nulupkite, sukapokite.
- Miltus persijokite per sietelį ant didelės lentelės, viduryje padarykite kauburėlį, supilkite šakute išplaktus kiaušinius, užberkite miltų, ant viršaus dėkite tarkuotą šaltą sviestą ir kapokite peiliu, kol tešla pasidarys vientisa.
- Įmaišykite sūrį ir grietinę. Paruoštą tešlą dėkite į karščiui atsparią kepimo formą. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste.
- Kai apskrus, suberkite smulkintas išvalytas paprikas, tarkuotą patisoną ir pastarnoką, griežinėliais pjaustytą porą ir kepinkite, kol daržovės suminkštės.
- Sukrėskite pomidorus, išmaišykite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Paruoštą daržovių masę atvėsinkite ir paskirstykite ant tešlos.
- Užberkite tarkuotų varškės ir brandintų sūrių. Kiaušinius išplakite su grietine ir apliekite daržoves.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
- Grikius išvirkite. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite tarkuotas morkas ir smulkintą svogūną. Troškinkite, kol suminkštės.
- Suberkite į troškintas morkas grikius ir dar kiek patroškinkite. Pagal skonį pagardinkite pipirais, pasūdykite.
- Baltą varškės sūrį supjaustykite riekelėmis, įtrinkite smulkintais česnakais, ir apkepkite 160 laipsnių orkaitėje ant grotelių, kol sušils ir suminkštės (galima kepti ir keptuvėje).
- Į lėkštę suberkite troškintus grikius, ant viršaus išdėliokite sūrį.
- Ši mišrainė skani su šviežiomis daržovėmis: agurkais, pomidorais, žalialapėmis salotomis.
- Sutraiškykite česnako skilteles. Ant jų užbarstykite druskos, maltos aitriosios paprikos, žolelių. Išmaišykite.
- Šiuo mišiniu įtrinkite sūrį ir dėkite jį į maišelį.
- Palaikykite sūrį valandą šaldytuve.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
- Skardą išklokite kepimo popieriumi, išteptu aliejumi.
- Kepkite sūrį apie 50 min., kol dailiai apskrus.
Receptą atsiuntė Gintarė