Rūta: Jeigu reikėtų pasakyti įsimintiniausią kada nors valgytą desertą, tai būtų šefo Simon Rogan šaltalankių granita su anyžiniu kremu, kurią valgiau prieš kelerius metus „L’Enclume“ restorane Anglijos kalnuose. Be jokių įmantrybių patiektas desertas mane privertė šaltalankių ieškoti Londone.
Maži patarimai:
- Granita nepavyks su sultimis, pirktomis ūkininkų turguje, nes jos būna šiek tiek pakaitintos, o šiam desertui reikia nekaitintų, šviežiai spaustų šaltalankių sulčių.
- Reikės stačiakampės 15 × 7 cm formos. Galite naudoti ir kitą formą, nes svarbu ne indo dydis ar forma, bet kad paruošta granita būtų 2 cm storio.
Ingredientai (4 mažoms porcijoms):
- 175 ml šviežiai spaustų šaltalankių sulčių;
- 25 ml/g vandens;
- 60 g medaus.
Gaminimas:
1. Į puodą pilame vandenį, dedame medų ir kaitiname ant nedidelės ugnies, kol šis ištirps.
2. Vandenį su medumi pilame į šaltalankių sultis, išmaišome
3. Gautą skystį pilame į indą ir dedame į šaldymo kamerą mažiausiai 6 valandoms.
4. Granitą gramdome šakute ir ledų gabaliukus dedame į stiklines.
Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet įvairus ir naudingas.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram