Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Receptas iš knygos „Natūralus rauginimas“: rauginti obuoliai

Rauginti tinka kieti, sultingi, rūgštūs rudeniniai obuoliai, ypač antaniniai. Tokius obuolius senoliai raugdami kopūstus dėdavo į statinės dugną, o vėliau suvalgydavo. Turbūt obuoliai, dedami į kopūstus, paskatindavo rūgimą, nes juose daugiau cukraus nei kopūstuose. Galima užsiraugti ir vien obuolių – jie labai skanūs su paukštiena ar paštetu.
Rauginti obuoliai
Rauginti obuoliai / Šarūnė Zurba nuotr.

Jums reikės:

  • Kietų rūgščių obuolių;
  • keleto juodųjų serbentų ir vyšnių lapelių;
  • vandens;
  • druskos (30 g 1 l vandens).

Paruošimas:

1. Obuolius nuplaukite, didesnius perpjaukite pusiau, mažesnius dėkite nepjaustytus į rauginimo indą, įmeskite lapelių ir užpilkite sūrymu.

2. Palikite kambario temperatūroje apie savaitę, vėliau neškite į vėsią vietą. Valgykite po 2–3 savaičių.

Šarūnė Zurba nuotr. /Rauginti obuoliai
Šarūnė Zurba nuotr. /Rauginti obuoliai

Šis receptas – iš pernai pasirodžiusios knygos „Natūralus rauginimas“ (leidykla „Dvi tylos“). Jos autorė Ieva Šidlaitė – istorikė, besigilinanti į senuosius lietuviškus rauginimo receptus, aktyviai eksperimentuojanti pati bei to mokanti ir pavienius rauginimo entuziastus, ir restoranų šefus.

Leidyklos nuotr. /Knyga „Natūralus rauginimas“
Leidyklos nuotr. /Knyga „Natūralus rauginimas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas