„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptas iš knygos „Vieno kąsnio užkandžiai“: bulvių puselės su šonine ir agurkais

Bulvė daugeliui atrodo tokia proziška ir kasdienė daržovė, labiausiai tinkama kugeliui ir cepelinams. Visai nebūtinai, tikina šefas, kulinarinių knygų autorius Paulius Strasevičius, iš bulvių galima paruošti elegantiškų ir gardžių užkandžių. Dalinamės paprastu, tačiau puikiu jo receptu iš ką tik pasirodžiusios knygos „Vieno kąsnio užkandžiai“. Išbandykite!
Paulius Strasevičius ir jo ruoštas užkandis
Paulius Strasevičius ir jo ruoštas užkandis / Ievos Jonelytės Arlauskienės nuotr.

Ingredientai (20 porcijų):

bulvėms:

  • 10 mažų šviežių bulvių;
  • aliejaus.

užtepui:

  • 100 g kambario temperatūros sviesto;
  • 50 g plonai supjaustytos šaltai rūkytos šoninės;
  • 10 mažų marinuotų agurkėlių;
  • krapų šakelių.

Gaminimas:

1. Paruošti bulves: jas gerai nuplauti ir išvirti neluptas. Išvirtas perpjauti išilgai pusiau, įkaitinti keptuvę su aliejumi ir sudėti bulves perpjauta puse žemyn. Kepti, kol gražiai paruduos, ir palikti atvėsti.

2. Suformuoti užkandžius: ant bulvių užtepti sviesto, uždėti šoninės gabalėlių, per pusę perpjautų agurkų. Papuošti krapais.

Ievos Jonelytės Arlauskienės nuotr./Bulvių puselės su šonine ir agurkais
Ievos Jonelytės Arlauskienės nuotr./Bulvių puselės su šonine ir agurkais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs