Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptas iš knygos „Vieno kąsnio užkandžiai“: tarta su burokėliais ir pelėsiniu sūriu

Lietuvių taip mėgstami burokėliai puikiai tinka ne tik šaltibarščiams ar tradicinei mišrainei gaminti, tačiau ir žymiai rafinuotesniems patiekalams. Pavyzdžiui, tokiems, kokio receptą savo naujojoje knygoje siūlo kulinaras, knygų autorius Paulius Strasevičius. Tai efektingai atrodanti tarta, ryškia spalva ir skoniu nustebinsianti bet kokia proga.
Paulius Strasevičius ir jo ruoštas užkandis
Paulius Strasevičius ir jo ruoštas užkandis / Ievos Jonelytės Arlauskienės nuotr.

Ingredientai (16 porcijų):

pagrindui:

  • 4 lakštų (po 62 g) šaldytos bemielės tešlos.

įdarui:

  • 2 česnako skiltelių;
  • bazilikų lapelių (1 šakelės);
  • 150 g nesaldaus varškės sūrelio;
  • 50 g majonezo;
  • 2 nedidelių virtų burokėlių;
  • 100 g smulkinto pelėsinio sūrio;
  • 50 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio;
  • 20 g kaparėlių.

aptepti:

  • 1 kiaušinio plakinio.

Gaminimas:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.

2. Paruošti pagrindą. Tešlos lakštus truputį iškočioti ir jais padengti visą kepimo skardą, kad šiek tiek tešlos užeitų ant skardos kraštų.

3. Pagaminti įdarą. Trintuvu sutrinti česnako skilteles, majonezą ir bazilikų lapelius. Tada viską sumaišyti su varškės sūreliu.

4. Paruošti tartą. Tešlos lakštus ištepti paruoštu įdaru. Palikti apie 3 cm nuo kraštų. Burokėlius supjaustyti plonais griežinėliais, sudėti ant ištepto įdaro, tada užberti pelėsinio ir kietojo sūrio ir kaparėlių. Sausus tešlos kraštus užlenkti į vidų arba susukti virvelę. Ištepti kiaušinio plakiniu. Dėti į orkaitę ir kepti 15 minučių. Palikti atvėsti ir supjaustyti kvadratėliais.

Ievos Jonelytės Arlauskienės nuotr./Tarta su burokėliais ir pelėsiniu sūriu
Ievos Jonelytės Arlauskienės nuotr./Tarta su burokėliais ir pelėsiniu sūriu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?