Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptas: midijos grietinėlės ir vyno padaže su morkomis ir salierais

Pasigaminkite gardų patiekalą iš midijų.
Midijos
Midijos / wikimedia.org nuotr.

Reikės:

Šaldytos midijos „Nowaco“         400gr.
Svogūnai                                       1vnt.
Česnakai                                       2 skiltelės
Morkos                                         1vnt.
Saliero stiebai                               1vnt.
Petražolės (šviežiai smulkintos)      pundelis
Grietinėlė 35%                              150 ml. (galima ir daugiau)
Sviestas
Sausas baltas vynas                    50ml.
Druska
Pipirai

Šaldytas midijas perliejame šiltu vandeniu. Smulkiai supjaustome česnaką, svogūną supjaustome kubeliais, morką sutarkuojame, saliero stiebą supjaustome griežinėliais.

Svieste pirmiausia pakepiname česnaką, po to dedame svogūną, morką, salierus. Kepiname, kol daržovės suminkštės. Beriame druską, pipirus, susmulkintas petražoles. Pilame grietinėlę, baltą vyną ir viską šiek tiek patroškiname.

Sudedame midijas ir dar 7–10 minučių patroškiname. Valgyti rekomenduojame su traškiu prancūzišku batonėliu arba skrudintomis bulvytėmis. Skanaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs