Receptų rinkinys. Ką skanaus ruošti iš cukinijų?

Nemažai šeimininkių skundžiasi, kad nesugalvoja, ką įdomaus ir skanaus galėtų pagaminti iš cukinijų. Jums taip pat kyla panašių klausimų? Tuomet skubame į pagalbą.
Cukinijos
Cukinijos / Fotolia nuotr.

Iš tiesų cukinija – nepaprastai universali daržovė. Iš jos galima paruošti įvairiausių valgių: užkandžių, sriubų, salotų, karštųjų patiekalų ir net desertų.

Verta žinoti

♦ Cukinijos – universalios daržovės. Jas galima virti, troškinti, kepti keptuvėje ir ant grotelių, maišyti į sriubas, omletus, daržovių troškinius, įdaryti mėsos faršu ar daržovėmis, konservuoti. Šviežių jaunų cukinijų galima maišyti į salotas. Jos ypač dera su pomidorais.

♦ Valgomi net cukinijų žiedai. Tiesa, skinti reikėtų tik vyriškus žiedus, kurie nemezga vaisių (jų plonesnis kotelis). Cukinijų žiedai įdaromi varške, apvoliojami tešloje ir trumpai paverdami aliejuje.

♦ Konservuoti tinkamesnės subrendusios cukinijos. Šios daržovės beveik beskonės, tačiau lengvai įgauna kitų produktų skonį. Todėl cukinijos retai konservuojamos vienos. Dažniausiai jos maišomos su rūgščiais vaisiais ar uogomis: svarainiais, spanguolėmis, citrinomis, kaukazietiškomis slyvomis.

♦ Jei cukinija peraugusi, prieš gaminimą patartina nulupti kietą jos žievelę ir išskobti sėklas su jas gaubiančiu minkštimu. Jaunas cukinijas geriau valgyti neluptas, nes žievelėje yra daugiausia vitaminų ir mineralinių medžiagų.

♦ Žiemai atidėkite gerai sunokusias cukinijas stora žieve, jas laikykite vėsioje patalpoje. Jaunos cukinijos greitai genda, tačiau jų galima užsišaldyti.

RECEPTŲ RINKINYS

Aidos Chlebinskaitės nuotr. / Marinuotos citrinų skonio cukinijos
Aidos Chlebinskaitės nuotr. / Marinuotos citrinų skonio cukinijos

Marinuotos citrinų skonio cukinijos

Mairūno 15min.lt nuotr./Mairūno vasariakas apkepas
Mairūno 15min.lt nuotr./Makaronų apkepas

Makaronų su pomidorais ir cukinija apkepas

Aidos Chlebinskaitės nuotr. / Cukinijų ir imbierų marmeladas
Aidos Chlebinskaitės nuotr. / Cukinijų ir imbierų marmeladas

Cukinijų ir imbierų marmeladas

Autorės nuotr. / Įdaryta cukinija
Autorės nuotr. / Įdaryta cukinija

Įdaryta cukinija

Cukinijų lazanija
Shutterstock nuotr. / Cukinijų lazanija

Cukinijų lazanija

Fotolia nuotr. / Cukinijų ir porų salotos
Fotolia nuotr. / Cukinijų ir porų salotos

Cukinijų ir porų salotos

Fotolia nuotr. / Cukinijų suktinukai
Fotolia nuotr. / Cukinijų suktinukai

Cukinijų suktinukai

Fotolia nuotr. / Daržovėmis įdarytos cukinijų puselės
Fotolia nuotr. / Daržovėmis įdarytos cukinijų puselės

Daržovėmis įdarytos cukinijų puselės

Fotolia nuotr. / Cukinijų keksiukai
Fotolia nuotr. / Cukinijų keksiukai

Cukinijų keksiukai

Fotolia nuotr. / Cukinijų omletas
Fotolia nuotr. / Cukinijų omletas

Cukinijų omletas

Fotolia nuotr. / Kreminė cukinijų sriuba
Fotolia nuotr. / Kreminė cukinijų sriuba

Kreminė cukinijų sriuba

Fotolia nuotr. / Makaronai su cukinijomis
Fotolia nuotr. / Makaronai su cukinijomis

Makaronai su cukinijomis

Fotolia nuotr. / Veraienos ir cukinijų troakinys
Fotolia nuotr. / Veršienos ir cukinijų troškinys

Veršienos ir cukinijų troškinys

Fotolia nuotr. / Cukinijų pyragas
Fotolia nuotr. / Cukinijų pyragas

Cukinijų pyragas

Mariaus Žičiaus nuotr. / Cukinijų ir baklažanų blyneliai su varake
Mariaus Žičiaus nuotr. / Cukinijų ir baklažanų blyneliai su varške

Cukinijų ir baklažanų blyneliai su varške

Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Cukinijų sriuba su mėsos kukuliais
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Cukinijų sriuba su mėsos kukuliais

Cukinijų sriuba su mėsos kukuliais

Shutterstock nuotr. / Cukinijų blynai
Shutterstock nuotr. / Cukinijų blynai

Cukinijų blynai

Daugiau receptų iš cukinijų IEŠKOKITE ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Aukščiausios klasės kavos aparatai: ar verta į juos investuoti?
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai