Tokio stiliaus pyragams svarbiausia vaisius ar daržoves supjaustyti labai plonai, jie ir sudaro pagrindinį pyrago skonį. Todėl obuolius pyragui parinkite tokius, kad būtų ypač skanūs: kieti, sultingi ir saldžiarūgščiai, nes būtent nuo jų ir priklausys pyrago skonis.
O tešla jam maišoma visai paprasta, kaip blynams, tam neprireiks net mikserio, lengvai išmaišysite paprasčiausia konditerine šluotele. Tokį pyragą iškepti geriausia iš vakaro, nes jam reikia visiškai atšalti ir nors kelias valandas, o geriausiai per naktį, pabręsti šaldytuve.
Pyragas skaniausias – gerai atšalęs, tada ir pjaustosi lengviau. Jis mane sužavėjo savo skoniu, nes obuoliai neperkepa ir išlieka traškūs, prie jų ypač tinka migdolų drožlės, jų pyrago apibarstymui tikrai nepagailėkite.
Ingredientai:
- 800 g saldžiarūgščių kietų obuolių;
- 3 kiaušiniai;
- 6 šaukštai cukraus;
- 1/2 stiklinės pieno;
- 1 šaukštas lydyto sviesto;
- 3/4 stiklinės miltų;
- 1/3 stiklinės migdolų drožlių;
- cukraus miltelių, apibarstyti.
Gaminimas:
1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis (apie 2 mm storio) skiltelėmis.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių, o pailgą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
3. Dubenyje konditerine šluotele išplakite kiaušinius su cukrumi, tada supilkite pieną, lydytą sviestą ir gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite miltus ir užmaišykite skystą tešlą.
4. Plonai pjaustytus obuolius suberkite į paruoštą tešlą ir rankomis arba dviem mentelėmis atsargiai išmaišykite, kad kiekviena obuolio riekelė pasidengtų tešlą. Svarbu maišyti atsargiai, kad obuolių riekelės nesulūžtų.
5. Obuolius, aplipusius tešla, gražiai sudėkite į kepimo formą, o likusią dubenyje tešlą supilkite ant viršaus. Pyrago viršų apibarstykite migdolų drožlėmis ir pašaukite kepimo skardą į orkaitę. Pyragas turėtų iškepti per 40 minučių.
6. Iškepusį pyragą su visa kepimo forma palikite ataušti, o tada perkelkite į šaldytuvą. Geriausiai jį ten palikti per naktį. Pyragas skaniausias gerai atšaldytas ir pabrendęs per naktį šaldytuve.
Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram