Renatos Ničajienės „Sezoninė virtuvė“: nostalgiškos varškės spurgos

Apvalios kaip kamuoliukai, traškios iš išorės ir purios viduje varškės spurgos – tai pats mėgstamiausias nostalgiškas vaikystės skanumynas. Jų norisi visada, ne tik per Užgavėnias! Gamindami šias nedideles spurgas, į kiekvieną jų paįvairinimui įspauskite po šviežią ar šaldytą spanguolę, kepant uogos išsileis ir suteiks netikėtos rūgštelės.
Renata Ničajienė ir jos virtos varškės spurgos
Renata Ničajienė ir jos virtos varškės spurgos / Eglės Juzumas ir Fotopastelės nuotr.

Tai receptas iš mano knygos „Nostalgiški skanumynai“. Per šią savaitę jas kepiau net kelis kartus! Dvigubą porciją šių spurgų iškepiau šeimos Užgavėnių stalui, jos išgaravo greičiau nei galėjau tikėtis, todėl teko kepti ir antrą kartą.

Šarūnės Zurba nuotr. /Varškės spurgos
Šarūnės Zurba nuotr. /Varškės spurgos

Ingredientai (30 nedidelių spurgų):
(gaminimo laikas: 40 min.)

  • 400 g riebios varškės;
  • 200 g miltų;
  • 50 g cukraus;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
  • 30 šviežių spanguolių;
  • 500 ml aliejaus (virti);
  • miltelinio cukraus (apibarstyti).

Gaminimas:

1. Varškę pertrinkite per sietelį, įmuškite kiaušinius, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Į varškės masę suberkite miltus, užminkykite kietą tešlą.

2. Iš pagamintos tešlos turėtų išeiti 30–35 mažos spurgos. Jas gamindami rankas suvilgykite vandeniu, į vidurį įspauskite po vieną didelę spanguolę ar kelias mažesnes ir gerai tarp rankų iškočiokite nedidelius rutuliukus.

3. Aliejų įkaitinkite iki 180 °C laipsnių temperatūros, į puodą, priklausomai nuo jo dydžio, vienu metu virti sumeskite 4–6 spurgas, kad jos laisvai virtų ir tarpusavyje nesiliestų. Nedidelės spurgos iš abiejų pusių išverda vidutiniškai per 5 minutes.

4. Iškepusias spurgas aušinkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Praaušusias apibarstykite milteliniu cukrumi.

Šarūnės Zurba nuotr. /Varškės spurgos
Šarūnės Zurba nuotr. /Varškės spurgos

Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis