Renatos Ničajienės „Sezoninė virtuvė“: raudonųjų lęšių ir pomidorų sriuba su kokosų pienu

Po visų šventinių vaišių, maisto likučių, tortų ir pyragų laikas sugrįžti prie įprastų kasdienių vakarienių. Jei šiltuoju metų laiku vakarienei dažniausiai renkuosi salotas su įvairiais priedais, tai šaltuoju labiausiai mėgstu trintas daržovių sriubas. Ši sriuba iš virtuvės spintelių atsargų: lęšių, konservuotų pomidorų, kokosų pieno ir įvairiausių prieskonių.
Renata Ničajienė ir jos virta sriuba
Renata Ničajienė ir jos virta sriuba / Autorės ir studijos „Fotopastelė“ nuotr.

Sriubai patariu rinktis kuo riebesnį tirštą kokosų pieną, kuris trintai sriubai suteikia kremiškumo. Riebus kokosų pienas, kaip ir įprasta riebi grietinėlė trintoms sriuboms tinka labiausiai. Jei naudosite liesą kokosų pieną, sriubos skonis bus ne prastesnis, bet kreminės tekstūros išgauti nepavyks.

Autorės nuotr./Raudonųjų lęšių ir pomidorų sriuba su kokosų pienu
Autorės nuotr./Raudonųjų lęšių ir pomidorų sriuba su kokosų pienu

Šią sriubą priskirčiau prie sočių ir šildančių, nes lęšiai suteikia sotumo, o karis, imbieras, aitriosios paprikos ir česnakai puikiai sušildo. Lęšiai trintas sriubas gerai sutirština ir paskanina, kiek anksčiau esu virusi morkų ir raudonųjų lęšių sriubą, kuri taip pat yra puikus vegetariškos sriubos pasirinkimas.

Ingredientai (4 asm.):
gaminimo laikas: 30 min.

  • 1 svogūnas;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 2 šaukšteliai kokosų aliejaus;
  • 1 šaukštelis kario miltelių;
  • 0,5 šaukštelio aitriųjų paprikų miltelių;
  • nykščio dydžio imbiero šaknies gabaliukas;
  • 200 g raudonųjų lęšių;
  • 1 skardinė (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų;
  • 1 šaukštelis cukraus;
  • 1 pakelis riebaus kokosų pieno;
  • 600 ml daržovių sultinio;
  • ryšelis šviežių kalendrų;
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

pateikimui:

  • žaliųjų citrinų skiltelių;
  • šviežių kalendrų lapelių.

Gaminimas:

1. Lęšius nuplaukite sietelyje po tekančiu vandeniu, berkite į puodą, užpilkite vandeniu ir statykite virti. Lęšiai turėtų išvirti per 12 minučių.

2. Kol verda lęšiai, kitame puode užkaiskite kokosų aliejų ir suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnakus, imbierą, apibarstykite kario ir aitriųjų paprikų milteliais ir pakepkite. Kai apkeps supilkite konservuotus pomidorus, apibarstykite druska, pipirais ir cukrumi ir dar kelias minutes patroškinkite. Kalendras nuplaukite, nupjaukite jų kotelius ir suberkite juos į troškinamą pomidorų tyrę. Kalendrų lapelius supjaustykite ir atidėkite sriubos apibarstymui.

3. Išvirusius lęšius nusunkite ir suberkite į puodą su daržovėmis, užpilkite daržovių sultiniu ir kelias minutes pavirkite. Galiausiai sriubą užbalinkite kokosų pienu, dar kartą užvirkite ir nukelkite nuo ugnies. Sriubą sutrinkite iki kreminės konsistencijos.

4. Pilstykite į lėkštes apibarstykite kalendrų lapeliais ir pateikite su žaliųjų citrinų skiltelėmis.

Autorės nuotr./Raudonųjų lęšių ir pomidorų sriuba su kokosų pienu
Autorės nuotr./Raudonųjų lęšių ir pomidorų sriuba su kokosų pienu

Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis