Renatos Ničajienės „Sezoninė virtuvė“: tortas su spanguolėmis ir aguonomis

Metų pabaiga verta prabangaus ir spalvingo torto su šviežiomis spanguolėmis bei maskarponės ir graikiško jogurto pertepimu! Šis receptas iš knygos „Sezoninių skanumynų istorijos“, kurioje kiekvienam metų savaitgaliui skyriau po viena saldų receptą. Spanguolės – vienintelės sezoninės uogos, kurių visą žiemą galima nusipirkti šviežių. Kepdama šį tortą spanguoles įmaišau į biskvito tešlą, jos ypač gražiai atrodo prapjovus tortą, o valgant suteikia gaivos ir vitaminų.
Renata Ničajienė ir jos gamintas tortas
Renata Ničajienė ir jos gamintas tortas / Studijos „Fotopastelė“ nuotr.

Ingredientai (20 cm skersmens kepimo formai):
gaminimo laikas: 60 min.

biskvitui:

  • 200 g sviesto;
  • 200 g klevų sirupo;
  • 200 g šviesių speltų miltų;
  • 3 kiaušiniai;
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių;
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
  • 1 stiklinė šviežių spanguolių;
  • 2 šaukštai aguonų;
  • žiupsnelis druskos.
Studijos „Fotopastelė“ nuotr./Tortas su spanguolėmis ir aguonomis
Studijos „Fotopastelė“ nuotr./Tortas su spanguolėmis ir aguonomis

kremui:

  • 400 g maskarponės;
  • 400 g graikiško jogurto;
  • 5 šaukštai klevų sirupo;
  • 1 šaukštas citrinų sulčių.

puošti:

  • šviežių rozmarinų šakelių;
  • aguonų.

Gaminimas:

1. Iškepkite biskvitus. Minkštą sviestą išsukite su klevų sirupu ir toliau plakdami po vieną įmuškite kiaušinius. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Miltų mišinį suberkite į skystąją tešlos dalį ir užmaišykite tešlą. Į ją suberkite švarias spanguoles, aguonas, įlašinkite vanilės ekstraktą ir atsargiai išmaišykite. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, o sieneles ištepkite sviestu. Supilkite 1/3 paruoštos tešlos ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Lygiai taip pat iš likusios tešlos iškepkite dar du biskvitus. Iškepusius aušinkite ant grotelių.

2. Paruoškite kremą. Maskarponę gerai išplakite su klevų sirupu, tada sudėkite graikišką jogurtą. Kremą skaninkite citrinų sultimis.

Studijos „Fotopastelė“ nuotr./Tortas su spanguolėmis ir aguonomis
Studijos „Fotopastelė“ nuotr./Tortas su spanguolėmis ir aguonomis

3. Formuokite tortą. Į tą pačią kepimo formą, kurioje kepėte biskvitus, patieskite kepimo popierių, kad galėtumėte lengviau išimti tortą. Ant jo dėkite pirmąjį biskvitą ir tepkite kremą, tada antrąjį biskvitą, jį paspauskite rankomis ir vėl pertepkite kremu. Galiausiai uždėkite paskutinį biskvitą ir jį gražiai aptepkite kremo sluoksniu. Tortą statykite į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai išimsite iš torto formos, šonus aptepkite likusiu kremu. Tortą apibarstykite aguonomis ir papuoškite šviežių rozmarinų šakelėmis, primenančiomis eglutes.

Studijos „Fotopastelė“ nuotr./Tortas su spanguolėmis ir aguonomis
Studijos „Fotopastelė“ nuotr./Tortas su spanguolėmis ir aguonomis

Receptas iš knygos „Sezoninių skanumynų istorijos“

Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Studijos „Fotopastelė“ nuotr./Renatos Ničajienės knyga
Studijos „Fotopastelė“ nuotr./Renatos Ničajienės knyga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų