Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renatos Ničajienės „Sezoninė virtuvė“: traškios kiniškos salotos su vištiena

Šį savaitgalį prasidėjo kinų Naujieji Metai, todėl kviečiu išbandyti traškias kiniškas salotas su vištiena. Įdomu tai, jog kinai Naujuosius metus švenčia pirmąją kinų kalendoriaus dieną, o jis prasideda nuo pavasario. Taigi, Kinų Naujieji yra pirmoji pavasario diena. O šios salotos su daug daržovių ir liesa vištienos krūtinėle pavasario laukimui labai tinka.
Renata Ničajienė ir jos ruoštos traškios kiniškos salotos su vištiena
Renata Ničajienė ir jos ruoštos traškios kiniškos salotos su vištiena / Autorės ir studijos „Fotopastelė“ nuotr.

Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Autorės nuotr./Traškios kiniškos salotos su vištiena
Autorės nuotr./Traškios kiniškos salotos su vištiena

Ingredientai (3-4 asm.):
(gaminimo laikas: 30 min.)

  • 2 stiklinės pjaustytų pekino kopūstų;
  • 2 stiklinės pjaustytų mėlynųjų kopūstų;
  • 2 stiklinės juostelėmis pjaustytų morkų;
  • pundelis svogūnų laiškų;
  • ryšelis šviežių kalendrų;
  • 1 stiklinė žemės riešutų;
  • 1 didelė vištienos krūtinėlė;
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį).

padažui:

  • 2 šaukštai žemės riešutų sviesto;
  • 4 šaukštai sojų padažo;
  • 2 šaukštai ryžių acto;
  • 4 šaukštai skrudintų sezamų aliejaus;
  • žiupsnelis aitriųjų paprikų.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai orkaitėje iškepkite vištienos krūtinėlę. Įtrinkite ją druska, pipirais, aliejumi ir pašaukite 20-25 minutėms į iki 200°C laipsnių įkaitintą orkaitę.

2. Kol vištiena kepa, supjaustykite daržoves. Atskirai plonomis juostelėmis supjaustykite pekino ir mėlynuosius kopūstus bei morkas. Svogūnų laiškus sukapokite kartu su kalendrų lapeliais. Viename didesniame arba keliuose atsiruose mažesniuose dubenėliuose gražiai atsiromis krūvelėmis sudėliokite visas supjaustytas daržoves, palikite vietos ir vištienai.

3. Žemės riešutus pakepinkite keptuvėje neaukštoje temperatūroje apie 10 minučių, kol riešutai apskrus. Karts nuo karto juos pamaišykite, kad nepridegtų. Palikite pravėsti.

4. Paruoškite padažą. Žemės riešutų sviestą gerai išmaišykite su ryžių actu ir sojų padažu bei supylę į užsukamą stiklainį gerai sukratykite. Tada supilkite skrudintų sezamų aliejų, berkite aitriąsias paprikas ir vėl gerai pakratykite.

5. Iškepusią vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėsmis ir suberkite šalia daržovių. Į salotų dubenėlio vidurį berkite skrudintus riešutus, o ant jų pilkite paruoštą salotų padažą. Išmaišykite ir skanaukite. Šios salotos skanios tiek su šilta, tiek ir su šalta vištiena.

Autorės nuotr./Traškios kiniškos salotos su vištiena
Autorės nuotr./Traškios kiniškos salotos su vištiena

Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais