Ingredientai:
- 12 putpelių kiaušinių;
- 100 g natūralaus medaus;
- 60 g sviesto;
- 2 nedidelės citrinos;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.
Gaminimas:
1. Nuo abiejų citrinų smulkiai nutarkuokite geltonąją žievelę ir išspauskite sultis. Išspaustas sultis užpilkite ant medaus bei maišykite, kol jis ištirps.
2. Putpelių kiaušinius įmuškite į nedidelį puodą, ten pat supilkite citrinų sultis su nutarkuota žievele ir ištirpusiu medumi, suberkite gabaliukais pjaustytą sviestą.
3. Didesniame puode užvirkite vandenį, į jį statykite mažesnį puodą su paruoštais ingredientais. Kremą virkite garų vonelėje nuolat maišydami neaukštoje temperatūroje. Pradžioje ištirps sviestas, o po to ir pats kremas po truputį pradės tirštėti. Paties kremo užvirti nereikia, jis kaitinimas sutirštėja per 10 minučių.
4. Paruoštas citrinų kremas turi būti grietinės konsistencijos, aušdamas jis dar labiau sutirštės. Citrininį kremą supilkite į sterilizuotą indelį ir laikykite šaldytuve iki kelių savaičių.
Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram