„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Renatos Ničajienės „Sezoninių skanumynų istorijos“: morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu

Kol dar nesibaigė ruduo, kviečiu išbandyti dar vieną gardų sezoninį skanumyną su morkomis. Visi jo ragavę manęs tik ir klausinėjo „ar jis tikrai be kvietinių miltų?“, „o jo kremui iš tiesų nenaudojai sviesto, cukraus ar plaktos grietinėlės?“. Ne, šiam pyragui tikrai nenaudojau aukščiau išvardintų ingredientų, bet už tai bėriau maltų migdolų, puskilį tarkuotų morkų, pyliau tyro alyvuogių aliejaus, o kremą išsukau iš rikotos ir šviežio medaus.
Renata Ničajienė ir jos gamintas tortas
Renata Ničajienė ir jos gamintas tortas / Fotopastelė ir autorės nuotr.

Labai gardus, bet kartu ir labai maistingas bei sotus tortas. Šio skanumyno daug nesuvalgysite, bet tai, nėra blogai. Nors tortas ir labai gundantis, jo suvalgius sąžinė graužia daug mažiau, nes ne toks jis ir baisiai nuodėmingas.

Ingredientai:

  • 500 g morkų;
  • 400 g maltų migdolų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 5 kiaušiniai;
  • 1 stiklinė rudojo cukraus;
  • 120 ml tyro alyvuogių aliejaus;
  • 50 g razinų;
  • 100 g graikinių riešutų;
  • 50 g kokosų drožlių;
  • 1 apelsinas
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • žiupsnelis druskos.

kremui:

  • 400 g rikotos;
  • 2 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 2 valg. šaukšt. medaus.

Gaminimas:

1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka. Smulkiai nutarkuokite apelsino žievelę ir suberkite ją prie tarkuotų morkų.

2. Išspauskite apelsino sultis ir užpilkite ant nuplautų razinų. Palikite, kad pabrinktų.

3. Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi, kol pabals. Į plaktus kiaušinius supilkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintus riešutus, išbrinkusias razinas, kokosų drožles, cinamoną, tarkuotas morkas.

4. Maltus migdolus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į skystąją tešlos dalį. Užmaišykite vidutinio tirštumo tešlą.

5. Torto formoje patieskite kepimo popierių, supilkite pusę paruoštos tešlos ir kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.

6. Iškepusį torto pagrindą guldykite ant grotelių, kad atauštų, o iš likusios tešlos iškepkite dar vieną torto pagrindą.

7. Paruoškite torto kremą. Rikotą gerai išsukite su skystu medumi ir vanilės ekstraktu.

8. Tortą pertepkite paruoštu kremu: vieną torto pagrindą aptepkite rikotos kremu ir pridenkite jį antruoju pagrindu. Rankomis torto viršų kiek paspauskite. Likusį kremą tepkite ant torto šonų ir viršaus.

Tortą galite puošti trafaretu, apibarstę cukraus ar kakavos milteliais arba rudeninėmis uogomis.

Autorės nuotr. /Morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu
Autorės nuotr. /Morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu

Daugiau sezoninių skanumynų receptų ieškokite knygoje „Sezoninių skanumynų istorijos“

Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs