Renatos Ničajienės „Sezoninių skanumynų istorijos“: sausainiai su virtais kiaušiniais, šokoladu ir kokosais

Ar esate bandę sausainiams tešlą užminkyti ne su vadinamais žaliais, bet virtais kiaušiniais? Šis sausainių receptas  – puikus būdas sunaudoti atvelykio margučius arba paprasčiausiai šaldytuve užsilikusius virtus kiaušinius. Mūsų šeimoje šie sausainiai užsitarnavo Atvelykio sausainių vardą, juos, vaikų pageidavimu, kepu jau ne vienerius metus po Velykų.
Renata Ničajienė ir jos kepti sausainiai
Renata Ničajienė ir jos kepti sausainiai / Renatos Ničajienės ir studijos „Fotopastelė“ nuotr.

Kai juos iškepiau pirmą kartą ir pasakiau šeimai, jog šie sausainiai su margučiais, namiškiai įtariai ragavo ir ilgai kraipė galvas, negalėdami juose rasti nei margučių vaizdo, nei skonio. Sausainiai visus tiesiog sužavėjo, todėl tapo mūsų tradiciniais atvelykio sausainiais.

Ingredientai (12 sausainių):
ruošimo laikas – 30 min.

  • 2 kietai virti kiaušiniai;
  • 180 g sviesto;
  • 1 stiklinė rudojo cukraus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. jūros druskos;
  • 2 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 2 stiklinės šviesių speltų miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 0,5 stiklinės šokoladinių lašelių;
  • 2 valg. šaukšt. kokosų drožlių.

Gaminimas:

1. Minkštą, kambario temperatūros sviestą elektriniu maišytuvu išsukite su cukrumi, druska ir vanile. Kol maišytuvas plaka, nulupkite ir smulkiai sutarkuokite kietai virtus kiaušinius, juos suberkite į purų sviestą ir išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įminkykite į tešlą. Galiausiai įmaišykite šokoladą ir kokosų drožles, tešla turi gautis pakankamai tiršta.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 175C laipsnių temperatūros.

3. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dviem šaukštais arba ledų kabinimo šaukštu formuokite tešlą į atskirus kauburėlius, su pakankamai dideliais tarpais tarp jų. Į standartinę kepimo skardą man tilpo 9 dideli sausainiai. Jie kepdami plečiasi ir iš beformių tešlos kauburėlių tampa panašūs į didelius apvalius sausainius. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, o jei sausainiai bus mažesni jiems iškepti pakaks ir 10 minučių.

4. Iškepusius sausainius palikite ataušti ir sukietėti, kadangi tik ištraukti iš orkaitės jie būna gana minkšti ir trapūs. Valgykite visiškai atšalusius. Jie puikiai išsilaiko keletą dienų sausoje dėžutėje.

Renatos Ničajienės nuotr. /Sausainiai su virtais kiaušiniais, šokoladu ir kokosais
Renatos Ničajienės nuotr. /Sausainiai su virtais kiaušiniais, šokoladu ir kokosais

Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų