Ingredientai:
(gaminimo laikas: 20 min/kepimo laikas: 60 min)
tešlai:
- 200 g sviesto;
- 350 g šviesių speltų miltų;
- 50 g nerafinuoto cukranendrių cukraus.
aguonų sluoksniui:
- 10 šaukštų maltų aguonų;
- 2 kiaušinių baltymų;
- 2 šaukštai nerafinuoto cukranendrių cukraus;
- 2 šaukštai razinų;
- 2 šaukšteliai apelsinų žievelių cukatų.
varškės sluoksniui:
- 500 g varškės;
- 2 kiaušinių tryniai;
- 1 kiaušinis;
- 1 šaukštas krakmolo;
- 150 g nerafinuoto cukranendrių cukraus;
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai paruoškite tešlą. Šaldytą sviestą įtarkuokite į miltų ir cukraus mišinį, o tada rankomis surtinkite į riebius trupinius.
2. Paruoškite aguonų įdarą (jam naudokite jau sumaltas aguonas). Lengvai išplakite kiaušinių baltymus su cukrumi ir įmaišykite aguonas su nuplautomis razinomis bei cukatais.
3. Galiausiai pagaminkite varškės įdarą. Varškę išsukite su cukrumi, likusiais tryniais ir kiaušiniu, suberkite krakmolą, vanilinį cukrų.
4. Torto formos sieneles ištepkite sviestu, į ją suberkite 2/3 tešlos trupinių, juos lengvai šaukštu paspauskite, ant viršaus pilkite varškės masę, o ant jos paskleiskite paruoštas aguonas. Ant paties viršaus apibarstykite likusius tešlos trupinius.
5. Prieš kepant, pyragą apiberkite aguonomis.
6. Pyragą kepkite iki 180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. Pjaustykite jau praaušusį, o kitą dieną jis bus dar skanesnis.
Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram