Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Restoranai kvies į Gastronomijos savaitę: specialūs patiekalai – bent pusšimtyje vietų

Pavasarį tradiciškai svečiai ima aktyviau lankyti restoranus ir, nors šiemet kasdienybę temdo siaubingo karo Ukrainoje šešėlis, organizatoriai viliasi, jog tautiečiai nutars paguodos ieškoti gastronominėse patirtyse. Vienuoliktoji Lietuvos gastronomijos savaitė kvies balandžio 25 – gegužės 1 dienomis, o jos tikslas – supažindinti su aukštesne maisto kultūra, gastronomijos tendencijomis, restoranų šefų meistryste.
Lietuvos gastronomijos savaitė
Lietuvos gastronomijos savaitė / Organizatorių koliažas

Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, jau ketvirtus metus Gastronomijos savaitė vyksta ne tik didžiuosiuose miestuose, bet visoje Lietuvoje. Taip tikimasi paskatinti Lietuvos gastronominį turizmą, paraginti geriau pažinti regionus, autentiškus lietuviškus skonius bei vietas. Šiemet festivalyje dalyvauja 51 restoranas iš Vilniaus, Vidurio ir Pietų Lietuvos bei pajūrio.

„Šių metų Gastronomijos savaitės tema – „22 skonių spalvos“, nes būtent spalvos atbunda pavasarį, po Velykų, tad ir patiekalų tikimės spalvingų ir spinduliuojančių pavasariu“, – rašoma pranešime.

Kaip įprasta festivalio metu svečiai bus kviečiami apsilankyti gastronominiuose renginiuose, o restoranuose galės rinktis degustacinius meniu už 20, 30 arba 40 Eur. Restoranų šefai džiugins tokiais patiekalais kaip geltonpelekio tuno ir jūros velnio karpačas, pomidorų-aviečių gaspačas, krevetėmis įdaryti ravioliai, žemoje temperatūroje ruošta ėrienos nugarinė bei daugeliu kitų patiekalų.

Kaip ir kiekvienais metais prieš prasidedant Gastronomijos savaitei, maisto entuziastai kviečiami iš sąrašo išsirinkti labiausiai intriguojantį restoraną bei rezervuoti jame staliuką.

Vida Press nuotr./Šefas dekoruoja patiekalą
Vida Press nuotr./Šefas dekoruoja patiekalą

Lietuvos gastronomijos savaitės svečiai vėl turės galimybę internetu balsuoti už labiausiai patikusį aplankytą restoraną ir taip išrinkti Gastronomijos savaitės žvaigždę.

Vilniaus restoranai, dalyvausiantys Gastronomijos savaitėje:

„Meat Steak House“, kulinarijos studija „2 virėjai“, „Stiklių“ restoranas, „Stiklių taverna“, restoranas „Lokys“, „Casa Peligrosa“, „Dine“, „Ertlio namas“, „Vilniaus Narutis“, „Solt Dining“, „St. Valentino“, „Carre Bar & Lounge“, „Pink & Yellow“, „14Horses“, „Botanist“, „Balzac“, „Farmer & The Ocean“, „Sugamour“, „Skonis“, „I Hate Sushi“, „Astorija Brasserie“, „Guacamole“, „River Town“, „Imperial Hotel & Restaurant“, „Momo Grill“, „Rib Room“, „El Mercado“, „Valdovai“, restoranas „Gastro'lės“, „Stebuklai“, „La Capital“, „Beef Room“, „Vanille Lounge“, „Gaspar's“, „Babble“, „Hazie food court“, „Beatos virtuvės“ kulinarijos studija, „Jausmas“, „Manami“

Vidurio ir Pietų Lietuvos restoranai, dalyvausiantys Gastronomijos savaitėje:

„Two Senses“, „Miške“, „Arrivée“, „Surr“, „Šilinės bistro Keltininkas“, „Sugamour“, „Skonis“, „Guacamole“, Zyplių dvaro virtuvė restoranas „Kuchmistrai“, „Le Paysage“, „Apvalaus stalo klubas“

Pajūrio restoranai, dalyvausiantys Gastronomijos savaitėje:

„Skandalas“, „Restoranas4“, „Amsterdam Plaza“

Festivalį organizuoja Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas