Iki pandemijos maisto užsisakymas į namus man buvo lyg poilsis nuo nuolatinio „gyvenimo“ restoranuose. Labai mėgstu gerą šefų ir virtuvės darbą, kuriuo, kai tik būdavo proga, norėdavosi pasimėgauti po įtemptų darbų.
Dabar viskas apsivertė – užsakymas į namus tapo didžiule švente, galimybe namuose įsirengti restoraną. Atsivėrė nauja galimybė lovoje mėgautis vėlyvaisiais savaitgalio pusryčiais. Nebūtinai savaitgalį, kartais net ir pirmadienį.
Esu sena „WOLT“ gerbėja, valgymo vietų lyderiai išlieka tie patys, tačiau „naujuoliai“ lipa jiems ant kulnų.
KAUNAS
Ką tik Kauno žemėlapį papildė klasiškai gero gatvės maisto vieta. „Bunkeris“ siūlo Cezario salotų, Buffalo vištienos sparnelių, nuostabių burgerių ir glazūruotų kiaulienos šonkauliukų su bulvių paplotėliu hash browns. O kad nepasirodytų mažai – dar ir aštrios sriubos su Tom Yum pasta.
VILNIUS
Šią vietą galima vadinti istorine. Daug metų ji nenuvilia savo svečių, nenuvilia ir „WOLT“ valgytojų namie. Smagu, jog atsiranda naujienų, pvz. wok keptuvėje keptų kalmarų – Ika no teriyaki, bet puikiai pasirodo ir senienos. Himalajų ekspresas – vegetarams, visi wok keptuvėje ruošti patiekalai, sušio ryžių dubenėliai su jūros gėrybėmis ar žuvimi, be abejo – sriubos ir ryžių popieriaus suktinukai užkandžiams.
BAO ir sriubos.
„Dou Asia“, „Delta mityba“ ir „Pingpong“ yra vietos iš kurių užsisakinėju bao. Tai toks sotus ir skanus patiekalas iš garuose ruoštų bandelių su įvairiais įdarais. Šalia ragauju ir azijietiško stiliaus sriubų. Kokių – priklauso nuo nuotaikos.
„Blue Lotus Indian & Thai Restaurant”.
Te neįsižeidžia kiti indiško maisto gamintojai – daug daug laiko valgau iš čia. Tinka ir šventei, ir viengungiškai vakarienei, esu ir į pikniką išsivedusi. Panyras špinatų padaže, aviena Panaeng, Tikka Masala, žinoma, Naan duonelės ir dar daug jų patiekalų išragauta. Siunčiu geriausius linkėjimus.
„Užupio picerija“ ir „Da Antonio“.
Geras Burrata sūris yra pusė darbo. O taip! Be to, kad iš „Užupio picerijos“ galima atskirai užsisakyti sūrio, alyvuogių aliejaus, geros itališkos dešros ar pastos, jie kepa ir puikias picas. Nepigu, bet produktų kokybė ima viršų. Kaip ir „Da Antonio“ Burrata sūrio salotos bei pasta patiekalai.
„El Mercado“.
Ispaniškos fiestos į namus? Prašom, užeikite. Vėlyvųjų pusryčių rinkinys buvo didžiausia jų sensacija šiais metais. Savaitgalio dėžėje rasite visko, ko nori jūsų širdis. Be abejo, darbo dienomis ir patys galite susirinkti rinkinį iš ispaniškų užkandukų – skrudintų kalmarų, keptų ispaniškų bulvyčių ar iberinio kumpio kroketų. O gal tiesiog paeljos?
Turėčiau vadinti juos vieta pusryčiams, bet nedrįstu, nes maistas tinka ir pietums. Išradingas meniu priverčia pakeisti norą kelis kartus, bet – svarbiausia – niekada nenuvilia. Puikus pavyzdys, kas gali išaugti iš tiesiog geros duonos kepimo.
„BKRY“ – šių kepinių pasirodymas ne vieną išmušė iš rikiuotės. Prie jų stovi eilės. Ne veltui.
Pusryčiaujantiems ir ne tik „Kavos era“ tiks puikiai.
„Pamella“ džiugina Vilnių ramenais ir daugeliu kitų šalių virtuvių įkvėptų patiekalų.
Taip pat verta pasižvalgyti po „Cozy“, „Saigon“, „Backstage cafe“ meniu ir išbandyti, kas arčiausiai širdies. „Backstage cafe“ firminis humusas – vienas geriausių. „Saigon“ gamina puikų Pho. „Cozy“ tinka, kai visi turi skirtingų užmojų. „White Rice“ pho puodas man taip pat ne kartą išgelbėjęs gyvybę.
„No Forks Mexican grill“ – greito meksikietiško skonio vieta. Visi džiaugiasi sočia burita, o pati mėgstu jų salotas – ypač, kai galiu prisirinkti įvairių priedų.
Neišdidaus japoniško maisto vieta „OIŠY Izakaya“ patiks visiems šios kultūros ir maisto gerbėjams.
„SeaSon Fish & Seafood Deli” bei “SeaYou” – jūros gėrybių bei žuvies fanams.
„WOLT“ programėlėje rasite ir puikių krautuvėlių, kurios atveš produktų ar tiesiog skanaus sūrio jūsų namų šventei.
O kokia jūsų mėgstamiausia vieta, atkeliaujanti pas jus į svečius?