► Be lukšto virti kiaušiniai
Šiam virimo būdui reikia imti tik labai šviežius kiaušinius, kurių baltymas klampus. Vienu metu plačiame neaukštame puode arba gilioje keptuvėje virkite ne daugiau kaip 4 kiaušinius.
♦ Į 1 l vandens įberkite 10 g druskos, įpilkite 50 ml acto, užvirinkite. Kaitrą sumažinkite iki mažiausios – vanduo jokiu būdu neturi kunkuliuoti. Kiaušinį įmuškite į atskirą indelį, geriau būtų su piltuvėliu. Naudodamasi piltuvėliu, supilkite kiaušinį ir uždenkite puodą dangčiu. Išjunkite ugnį ir palikite uždengtą puodą 3–3,5 minutėms. Baltymas bus išviręs, o trynys liks skystas.
♦ Paimkite gabalėlį maistinės plėvelės, patepkite ją aliejumi, įmuškite kiaušinį. Galite pabarstyti druska ar įberti kitų prieskonių. Paskui maišelį labai stipriai užriškite. Dėkite į lėtai verdantį vandenį ir 3–3,5 min. virkite.
► Gruzdinti kiaušiniai
Į gilų indą įpilkite aliejaus ir gerai jį įkaitinkite. Kiaušinį įmuškite į atskirą indelį, tada atsargiai supilkite į aliejų. Iš karto užverskite baltymo kraštus ant trynio. Kepkite 1–1,5 minutės. Išimkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.