Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rikotos apkepas – purus ir nepakartojamas

Rikotos apkepas jus tikrai sužavės! Pasigaminti paprasta, o skonis – magiškas!
Rikotos apkepas
Rikotos apkepas / Orlando Trakimavičiaus nuotr.

Jums reikės:

500 g rikotos sūrio (arba trintos varškės);

4 vidutinių kiaušinių;

80 g grietinės;

70 g cukraus;

30–40 g kukurūzų krakmolo;

½ arbat. š. vanilės pastos;

žiupsnelio druskos;

razinų (pasirinktinai).

Kaip gaminti:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 160–170°C temperatūros (režimas viršus+apačia).
  2. Kvadratinę 20x20 cm dydžio formą ištepkite sviestu ir atidėkite į šalį, kol prireiks.
  3. Razinas nuplaukite ir nusausinkite. Apvoliokite su žiupsneliu miltų ar kukurūzų krakmolu.
  4. Į plakimo indą (antgalis – mentelė) sudėkite rikotą, trynius, grietinę, suberkite cukrų ir įpilkite vanilės pastos.
  5. Viską maišykite lėtu greičiu, kol ingredientai susijungs iki vientisos masės.
  6. Suberkite kukurūzų krakmolą ir viską dar kartą gerai išmaišykite.
  7. Į kitą indą (antgalis – šluotelė) supilkite kambario temperatūros baltymus, įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki minkštų, bet standžių putų (plakti iki labai tvirtų putų nereikia!).
  8. Išplaktus baltymus, per kelis kartus, silikoninės mentelės pagalba, atsargiai įmaišykite į bendrą masę.
  9. Paruoštą masę supilkite į formą ir pašaukite į orkaitę kepti apie 45–60 minučių.

Receptu pasidalino tinklaraščio „Svajojantis olandas“ autorius Orlandas Trakimavičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito