Rimtas užkandis: 5 sumuštinių su kruasanais idėjos

Sausio 30-oji skelbiama Tarptautine kruasanų (croissant) diena. Šis visame pasaulyje populiarus atvykėlis iš Prancūzijos, kurį kalbininkai Lietuvoje ir rekomenduoja vadinti prancūziškuoju rageliu, gali tapti ir saldžiu gardėsiu, ir rimtu užkandžiu. Perpjauti šį kepinį išilgai ir užtepti šaukštelį mėgstamo džemo, ko gero, mokate, tad štai 5 idėjos, kokiais rimtesniais priedais jį galima papildyti.
Sumuštinis su kruasanu
Sumuštinis su kruasanu / Vida Press nuotr.

Įdaras Nr. 1: virtas kiaušinis + špinatai + prieskoniai

Minkštai išvirkite kiaušinį, atvėsusį nulupkite ir supjaustykite riekelėmis. Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, įspauskite skiltelę česnako ir trumpai – kol sukris – pakepinkite porą saujelių špinatų. Pagardinkite druska ir pipirais. Ragelį perpjaukite perpus išilgai, klokite ant apatinės pusės sluoksnį špinatų, dėkite kiaušinių riekeles, uždenkite viršutine puse ir mėgaukitės.

Įdaras Nr. 2: kreminis varškės sūrelis + rūkyta lašiša + laiškinis česnakas

Ant pusiau perpjauto ragelio apatinės dalies užtepkite sluoksnį kreminio varškės sūrio, tada dėkite riekelę rūkytos lašišos, o ant viršaus pabarstykite smulkiai pjaustyto laiškinio česnako. Jei norite drėgnesnio sumuštinio, varškės sūreliu galite aptepti ir viršutinę ragelio dalį. Suvožkite ir ragaukite.

Vida Press nuotr./Sumuštinis su kruasanu
Vida Press nuotr.

Įdaras Nr. 3: Serano kumpis + gražgarsčių lapeliai + šviežios figos

Perpjaukite ragelį išilgai pusiau, ant apatinės dalies pirmiausia dėkite sluoksnį gražgarsčių, tada kelias plonytes riekeles kumpio, o galiausiai riekelėmis supjaustytą figą. Užvožkite viršutine dalimi ir... skanaus!

Įdaras Nr. 4: kepta paukštiena + avokadas + salotos + pomidorai

Šiam sumuštiniui puikiai pasitarnaus vakarykščiai keptos vištos (ar kalakuto) likučiai. Ragelį perpjaukite išilgai, dėkite kelias gerai prinokusio avokado riekeles ir šiek tiek jas šakute patrinkite, ant avokado klokite salotos lapą, tada keptos paukštienos gabaliukus ir galiausiai – gerai prinokusio pomidoro riekeles. Jei švieži pomidorai žiemą jus liūdina, puikiai tiks ir džiovinti saulėje bei konservuoti aliejuje (tokie bus minkšti).

Vida Press nuotr./Sumuštinis su kruasanu
Vida Press nuotr.

Įdaras Nr. 5: kreminis varškės sūrelis + salierai + pipirnės

Šis sumuštinis tik gali atrodyti asketiškas, iš tiesų jis lengvas, tačiau suteikiantis energijos. Perpjaukite ragelį išilgai, ant apatinės dalies tepkite sluoksnį kreminio sūrelio, o tada berkite saujelę labai labai plonai supjaustyto saliero stiebo, o ant šio sluoksnio dėkite saujelę pipirnių. Uždenkite viršutine dalimi ir mėgaukitės sveiku užkandžiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs