Įdaras Nr. 1: virtas kiaušinis + špinatai + prieskoniai
Minkštai išvirkite kiaušinį, atvėsusį nulupkite ir supjaustykite riekelėmis. Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, įspauskite skiltelę česnako ir trumpai – kol sukris – pakepinkite porą saujelių špinatų. Pagardinkite druska ir pipirais. Ragelį perpjaukite perpus išilgai, klokite ant apatinės pusės sluoksnį špinatų, dėkite kiaušinių riekeles, uždenkite viršutine puse ir mėgaukitės.
Įdaras Nr. 2: kreminis varškės sūrelis + rūkyta lašiša + laiškinis česnakas
Ant pusiau perpjauto ragelio apatinės dalies užtepkite sluoksnį kreminio varškės sūrio, tada dėkite riekelę rūkytos lašišos, o ant viršaus pabarstykite smulkiai pjaustyto laiškinio česnako. Jei norite drėgnesnio sumuštinio, varškės sūreliu galite aptepti ir viršutinę ragelio dalį. Suvožkite ir ragaukite.
Įdaras Nr. 3: Serano kumpis + gražgarsčių lapeliai + šviežios figos
Perpjaukite ragelį išilgai pusiau, ant apatinės dalies pirmiausia dėkite sluoksnį gražgarsčių, tada kelias plonytes riekeles kumpio, o galiausiai riekelėmis supjaustytą figą. Užvožkite viršutine dalimi ir... skanaus!
Įdaras Nr. 4: kepta paukštiena + avokadas + salotos + pomidorai
Šiam sumuštiniui puikiai pasitarnaus vakarykščiai keptos vištos (ar kalakuto) likučiai. Ragelį perpjaukite išilgai, dėkite kelias gerai prinokusio avokado riekeles ir šiek tiek jas šakute patrinkite, ant avokado klokite salotos lapą, tada keptos paukštienos gabaliukus ir galiausiai – gerai prinokusio pomidoro riekeles. Jei švieži pomidorai žiemą jus liūdina, puikiai tiks ir džiovinti saulėje bei konservuoti aliejuje (tokie bus minkšti).
Įdaras Nr. 5: kreminis varškės sūrelis + salierai + pipirnės
Šis sumuštinis tik gali atrodyti asketiškas, iš tiesų jis lengvas, tačiau suteikiantis energijos. Perpjaukite ragelį išilgai, ant apatinės dalies tepkite sluoksnį kreminio sūrelio, o tada berkite saujelę labai labai plonai supjaustyto saliero stiebo, o ant šio sluoksnio dėkite saujelę pipirnių. Uždenkite viršutine dalimi ir mėgaukitės sveiku užkandžiu.