Vafliams reikės:
- 100 g fermentinio sūrio,
- 50 g miltų,
- 40 g pilno grūdo miltų,
- 100 g minkštos varškės,
- 100 ml pieno,
- 50 g tirpinto sviesto,
- 1/2 a.š. kepimo miltelių,
- Žiupsnio druskos,
- Žiupsnio maltos ciberžolės.
Gaminimo eiga:
1. Sutarkuojame sūrį.
2. Miltus sumaišome su druska, ciberžole ir kepimo milteliais.
3. Lengvai išplakame kiaušinius. Pilame pieną, dedame varškę ir gerai išmaišome.
4. Beriame miltus ir išmaišome.
5. Į tešlą beriame sūrį ir išmaišome dar kartą.
6. Kepame gerai įkaitintoje vaflinėje iki gražios auksinės spalvos.
Dėkojame Oksanai už receptą!