„Rimti“ Oksanos vafliai: su varške, fermentiniu sūriu ir ciberžole

Ar vafliai gali būti tik saldžiamėgių patiekalas? Jokiu būdu ne. 15min skaitytoja Oksana dalinasi su mumis „rimtų“ vaflių receptu – kviečiame išmėginti!
Sūrio ir varškės vafliai
Sūrio ir varškės vafliai / Oksanos Misiukienės nuotr.

Vafliams reikės:

  • 100 g fermentinio sūrio,
  • 50 g miltų,
  • 40 g pilno grūdo miltų,
  • 100 g minkštos varškės,
  • 100 ml pieno,
  • 50 g tirpinto sviesto,
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių,
  • Žiupsnio druskos,
  • Žiupsnio maltos ciberžolės.


Gaminimo eiga:


1. Sutarkuojame sūrį.
2. Miltus sumaišome su druska, ciberžole ir kepimo milteliais.
3. Lengvai išplakame kiaušinius. Pilame pieną, dedame varškę ir gerai išmaišome.
4. Beriame miltus ir išmaišome.
5. Į tešlą beriame sūrį ir išmaišome dar kartą.
6. Kepame gerai įkaitintoje vaflinėje iki gražios auksinės spalvos.

Dėkojame Oksanai už receptą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Aukščiausios klasės kavos aparatai: ar verta į juos investuoti?
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai