Rimti užkandžiai Velykų stalui: paštetai, netikri zuikiai, mėsos vyniotiniai

Likus savaitei iki Velykų, pats metas suplanuoti, ką ruošite šventiniam stalui. Jei dėl pagrindinio patiekalo ir deserto jau ramu, siūlome pasidairyti po užkandžių iš mėsos receptus. Vienas už kitą geresni, jie nebus iššūkis gaminant, tačiau valgytojus tikrai nudžiugins. O jei ypatingai gausaus stalo neruošite, šie skanėstai gali perimti net ir rimtųjų patiekalų vaidmenį.
Kumpio terinas su kiaušiniais ir morkomis
Kumpio terinas su kiaušiniais ir morkomis / Vida Press nuotr.
Pikantiškas paštetas
Receptas: Pikantiškas paštetas su figom
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 5
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 800.00 g (filė ir 0,5 kg vištų kepenėlių)
Figos: 10.00 vnt. (džiovintų)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (pusė šaknies)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Duona: 1.00 vnt. (sužiedėjusi bandelė)
Grietinėlė: 50.00 ml
Muskatas: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (keli žirneliai)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, įdėkite į puodą su šaltu vandeniu, įmeskite kelis juoduosius pipirus, lauro lapelį, įberkite šaukštelį druskos, užvirkite ir palikite ant silpnos ugnies apie 20 min.

2. Į puodą sumeskite smulkintą saliero gumbą ir dar 15 min. virkite. Tada sumeskite smulkintas kepenėles ir virkite apie 10 min. Galiausiai sultinį perkoškite, bet neišpilkite, o mėsą susmulkinkite.

3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, kartu su figomis ir šviežiais čiobreliais pakepinkite svieste. Kai viskas dailiai apskrus, sumeskite smulkintą mėsą, apie 8 min. pakepinkite, pagardinkite muskatais.

4. Bandelę užpilkite grietinėle, kai suminkštės, įmaišykite į paruoštą pašteto masę. Ją pagal skonį pasūdykite ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu. Jeigu masė labai tiršta ir sunkiai plakasi, įpilkite šiek tiek sultinio.

5. Paštetą krėskite į sandariai uždaromą indą, per naktį palaikykite šaldytuve, tada sudėkite į dailius indelius ir tiekite su mėgstama itališka duona ir figomis.

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti
Paštetas su alumi
Receptas: Paštetas su alumi
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
2.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Veršiena: 200.00 g (kepenėlių)
Jautiena: 200.00 g (minkštos)
Kiauliena: 150.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grybai: 2.00 vnt. (keli džiovinti baravykai)
Bandelė (pusė) 1.00 vnt.
Alus: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - džiovintų)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, netinkamas dalis išpjaustykite, susmulkinkite ir sumeskite į gilesnį puodą.

2. Minkštą jautieną irgi susmulkinkite, sumeskite į puodą su kepenėlėmis.

3. Į tą patį puodą sumeskite svogūną, vandenyje pamirkytus baravykus, trupintą bandelę, suberkite prieskonius, viską užpilkite alumi ir virkite, kol alus išgaruos.

4. Į atvėsintą masę įmuškite kiaušinį ir viską išsukite elektriniu plakik­liu. Jei manote, kad paštetas per skystas, galite į jį įberti šiek tiek džiūvėsėlių.

5. Paruoštą masę krėskite į riebalais išteptą karščiui atsparų indą. Jį įstatykite į didesnį indą su vandeniu ir kepkite karštoje orkaitėje apie 40 min.

6. Gatavą paštetą atvėsinkite ir išdėliokite į stiklainėlius – ilgiau bus tinkamas valgyti.

Suskleisti
Paštetas
Receptas: Vištienos kepenėlių ir džiovintų baravykų paštetas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 24
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 115.00 g (15 g - grybų masei)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Vištų kepenėlės: 400.00 g (šviežios)
Grybai: 50.00 g (džiovinti baravykai ar kitokie grybai)
Brendis: (galima keisti viskiu) 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š. (nepilnas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai malti)
Kaip gaminti

1. Džiovintus grybus išmirkykite šiltame vandenyje, kol suminkštės.

2. 100 g sviesto ištirpinkite įkaitintoje keptuvėje, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką.

3. Kepinkite ant nedidelės ugnies, kol svogūnai suminkštės ir taps permatomi.

4. Suberkite nusausintus ir smulkiai supjaustytus grybus. Gerai išmaišykite.

5. Vištienos kepenėles nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais. Suberkite į keptuvę. Kepinkite karts nuo karto pamaišydamos, kadangi kepant kepenėles ypač svarbu tiksliai pagauti akimirką, kuomet viduriukai praranda rožinę spalvą. Viskas! Nė minutėlės ilgiau, nes perkepusios kepenys įgauną labai nemalonų – netgi kartų – skonį.

6. Supilkite brendį, garstyčias, įberkite druskos ir pipirų, dar sykį išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

7. Kepenėlių ir grybų masę kartu su vienu papildomu šaukštu sviesto (15 g) gerai susmulkite trintuvu. Paragaukite, jei reikia – įberkite daugiau druskos ar pipirų. Jei norite skystesnio ir lengviau tepamo pašteto – pertrinkite per sietelį. Tokiu atveju pasilikite keletą grybų, juos supjaustykite mažais gabalėliais ir įmaišykite į jau pertrintą paštetą. Kitu atveju paštetas bus kiek sunkiau tepamas, bet skonis nuo to tikrai nenukentės.

8. Paštetą supilkite  į serviravimo indukus arba stiklainį. Atvėsinkite  ir valgykite užtepę ant baltos duonos. Ypač skanu su raugintais agurkėliais.

Taip paruoštą paštetą reikėtų suvartoti per 2–3 dienas. Jei norite, kad laikytųsi ilgiau, pavyzdžiui, iki savaitės, puode ištirpinkite apie 60 g sviesto, atvėsinkite ir atsargiai supilkite ant stiklainio su paštetu taip, kad baltos apnašos liktų puodo dugne. Uždenkite maistine plėvele, laikykite šaltai.

Receptas iš tinklaraščio „Žiupsnelis druskos“

Suskleisti
Ančių kepenėlių paštetas
Receptas: Ančių kepenėlių paštetas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 17
Receptas
Ingredientai
Antis: 600.00 g (400 g kepenėlių ir 200 g krūtinėlių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 70.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (Marinatui; nutarkuotų pusės apelsino žievelių ir pusės apelsino sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir marinatui taip pat)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Portveinas; marinatui 2.00 valg. š.
Brendis; marinatui 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite plėves ir susmulkinkite.

2. Ančių krūtinėles taip pat šiek tiek pasmulkinkite. Kepenėles ir smulkintas krūtinėles pamerkite į marinatą, paruoštą iš nutarkuotų apelsino žievelių, pusės apelsino sulčių, portveino ir brendžio, ir palaikykite per naktį.

3. Keptuvėje išlydykite trečdalį sviesto ir apie 10 min. pakepinkite jame kepenėles – jos turi apkepti, bet neperkepti.

4. Keptas kepenėles sumalkite mėsmale, įmaišykite kiaušinį, supilkite lydytą sviestą, masę pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, supilkite į stačiakampę platoką skardą ir kepkite orkaitėje apie 40 min.

5. Paštetą atvėsinkite ir palaikykite šaldytuve.

6. Tiekite supjaustytą griežinėliais su skrudinta baltos duonos riekele ir figomis.

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“
Receptas: Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“
8 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.0 / 63
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 3.00 vnt. (šlaunelės)
Kiaušiniai: 7.00 vnt. (virti)
Žirniai: 200.00 g (konservuotų žirnelių)
Pupelės: 150.00 g (konservuotų)
Alyvuogės: 50.00 g (konservuotų juodųjų)
Ikrai: 50.00 g (dirbtinių juodųjų)
Porai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (ir 1 valg. š. džiovintų laiškinių česnakų)
Krapai: 1.00 arbat. š. (žalių)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (žalio)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Želatina: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Vištieną išmirkykite.

2. Nulupkite nuo šlaunelių odelę, trumpai pavirkite ir nupilkite vandenį.

3. Toliau virkite vandenyje su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais, laiškiniais česnakais, čiobreliais, šakele rozmarino, morka, poru.

Virkite ilgai, kol mėsa visiškai atsiskirs nuo kaulų. Daržoves ir aromatingus prieskonius geriau dėti į virimo pabaigą. Jei norite, kad šaltiena būtų skaidresnė, pilkite daugiau vandens.

4. Žiedinius kopūstus pavirkite apie 2 min., kad būtų nepervirę.

5. Išvirusią mėsą supjaustykite, šiek tiek pasilikite pamaišymui su daržovėmis, likusia išklokite lėkštės dugną. Viduryje padėkite 3 stambiai supjaustytus kiaušinius.

6. Konservuotus žirnelius ir pupeles nuvarvinkite, įpjaustykite česnako, krapų, saują apvirtų žiedinių kopūstų žiedynų, įberkite pagal skonį pipirų, druskos, suberkite atsidėtą vištieną ir išmaišykite.

7. Mišrainę suverskite ant kiaušinių - suformuokite salą.

8. Recepto autorei prireikė pusės litro perkošto sultinio. Kadangi vištieną virė didesniame kiekyje vandens, norėdama, kad šaltiena tikrai sustingtų, dar papildomai ištirpino sultinyje didelį šaukštą želatinos.

9. Per kelis kartus, pilant šaukštu nuo lėkštės kraštų supilkite sultinį. Staigiai ir iškarto pilant „sala“ gali išsilakstyti. Galiausiai šiek tiek jau stingstančio sultinio užpilkite ir ant pačio vidurio - kad būtų tvirtas pagrindas florai ir faunai.

10. Kai drebučiai jau beveik sušalę, metas Velykų salą papuošti. Joje, kaip rodo nuotraukos iš interneto, auga palmės, jūra drumzlina, nes lavos gabalai „puošia“ pakrantę.

„Lavą“ suformuokite iš juodųjų ikrų, pakrantes, apželdinkite apvirtais žiediniais kopūstais. Palmės padarytos iš alyvuogių, suvertų ant rozmarino. Galiausiai labai paprastai pagaminkite viščiukus. Juos ir palmes sudėkite ant visai sustingusio pagrindo.

12. Prieš patiekiant, saikingai apšlakstykite citrina.

"Šio patiekalo receptą, išvaizdą sugalvojau pati. Gaminau pagal savo šeimos skonį, tad jame galima daug ką keisti - vietoj pupelių galima naudoti kukurūzus, užpilti galima ne vištienos sultiniu, bet atskirai išvirtu daržovių su prieskoniais nuoviru su želatina - bus skaidriau, bet aš gaminau tradiciškai."

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Netikras zuikis su kiaušiniais
Receptas: Netikras zuikis su kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 77
Receptas
Ingredientai
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Faršas: 700.00 g (700 - 800 kiaulienos)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (4 - kietai virti)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (mišinys pagal skonį)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, pagardinkite pipirais, druska ir žolelėmis. Į aliejumi pašlakstytą pailgą kepimo formą dėkite trečdalį faršo, tada eile sudėkite luptus kiaušinius. Kiaušinius apdėkite paruoštu faršu.

2. Ant viršaus sudėkite likusį faršą. Viršų gerai rankomis apspauskite. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 40–45 minutes, kol gražiai apskrus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Velykinis zuikis
Receptas: Velykinis zuikis
5 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 125
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 700.00 g (malta)
Miltai: 2.00 valg. š.
Manai: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (malti)
Laurų lapai: 2.00 vnt. (3)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (maža, saldžioji)
Petražolės: 1.00 arbat. š.
Putpelių kiaušiniai (virti): 10.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į dubenį sudėkite maltą vištieną, pasūdykite, suberkite prieskonius, miltus, manų kruopas, įmuškite kiaušinį, supjaustytą svogūną ir išmaišykite.

2. Likusias daržoves įmeskite į karštą vandenį, apvirkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Kepkite apie 50 min orkaitėje.

3. Į kepimo formą įdėkite dalį paruoštos vištienos, tada sudėkite daržoves ir nuluptus putpelių kiaušinius ir uždenkite viską likusiu vištienos faršu.

4. Pašaukite viską į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50 min.

Receptą atsiuntė Evelina Daukševič

Suskleisti
Keptas paštetas su pievagrybiais
Receptas: Keptas paštetas su pievagrybiais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 32
Receptas
Ingredientai
Jaučių kepenys: 500.00 g
Faršas: 200.00 g (vištienos)
Batonas: 2.00 riekės (2 - 3)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 1.00 st. (0,5)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pievagrybiai: 5.00 vnt. (5 - 6)
Kaip gaminti

1. Kepenis sumalkite, sumaišykite su vištienos faršu, įmuškite kiaušinį, pagardinkite pipirais, druska ir žolelėmis. Batono pluteles nupjaukite, o minkštimą išmirkykite piene, gerai nuspauskite ir sudėkite į kepenų masę, smulkiai įtarkuokite svogūną. Viską labai gerai išmaišykite.

2. Pailgą kepimo formą pašlakstykite aliejumi. Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į formos dugną, ant viršaus supilkite kepenų masę. Formą statykite į didesnį kepimo indą, pripiltą iki pusės vandens.

3. Paštetą kepkite 160 laipsnių orkaitėje 1–1,5 valandos. Ar paštetas iškepęs, galite patikrinti įbedę medinį pagaliuką: jei ištrauktas yra švarus, neaplipęs, galite imti iš orkaitės. Paštetą atvėsinkite formoje ir tik tuomet išimkite.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Suskleisti
Vištienos vyniotinis su sezamų sėklomis
Receptas: Vištienos vyniotinis su sezamų sėklomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.3 / 35
Receptas
Ingredientai
Faršas: 350.00 g (350 - 400 vištienos filė)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Džiovintos slyvos: 5.00 vnt. (saujelė)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Karis: 2.00 g (pagal skonį)
Sezamo sėklos: 1.00 sauja (nedidelė saujelė)
Vištienos prieskoniai: 2.00 g (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Vištų krūtinėles sudėkite ant medinės lentelės, uždengtos polietilenine plėvele, ir labai plonai išmuškite. Faršą sumaišykite su smulkintu česnaku, kiaušinio tryniu, pipirais, druska, vištienos prieskoniais ir kariu.

2. Ant vištienos filė plonai paskleiskite faršą, ant viršaus sudėkite slyvas ir suvyniokite. Viršų pabarstykite prieskoniais ir sezamų sėklomis. Jei turite laiko, vyniotinį per naktį palaikykite šaldytuve. Paskui susukite į marlę, suriškite lininiu ar medvilniniu siūlu, dėkite į kepimo skardą, įpilkite stiklinę vandens ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.

3. Jei kepant vanduo išgaruotų, įpilkite dar. Iškeptą dar karštą vyniotinį paslėkite ir laikykite per naktį šaltoje vietoje. Tada išvyniokite ir tiekite.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Paštetas krepšeliuose
Receptas: Paštetas krepšeliuose
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 12
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (krepšeliams)
Sviestas: 200.00 g (100 g šalto - krepšeliams ir 100 g - įdarui)
Parmezano sūris: 50.00 g (krepšeliams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (krepšeliams ir įdarui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (malti - krepšeliams ir įdarui)
Vištų kepenėlės: 600.00 g (įdarui)
Brendis: (įdarui) 3.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt. (įdarui)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų - įdarui)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų - įdarui)
Kedrinės pinijos: 120.00 g (pusė puodelio - įdarui)
Spanguolės: 2.00 st. (džiovintų pusės puodelio - įdarui ir stiklinė uogų - papuošimui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: miltus persijokite į gilų dubenį, sumeskite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir pirštais trinkite, kol išeis trupiniai.

2. Tada į trupinius suberkite sūrį, pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, įpilkite 2–3 šaukštus šalto vandens ir užminkykite tešlą. Ją įsukite į maistinę plėvelę, kad nesudžiūtų, ir trumpai palaikykite šaldytuve.

3. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo, stiklinaite ar puodeliu išspauskite apskritimus, juos klokite į kepimo formeles ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min.

4. Paruoškite įdarą: kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite plėves ir susmulkinkite. Svogūnus susmulkinkite, pakepinkite keptuvėje su sviestu. Kai svogūnai pagels ir pakvips, sumeskite  kepenėles, suberkite čiobrelius ir rozmarinus, trumpai pakepinkite.

5. Kai pasikeis kepenėlių spalva, į keptuvę supilkite brendį, suberkite pinijas ir džiovintas spanguoles, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir toliau kaitinkite, kol kepenėlės iškeps – jos turi būti be kraujo, bet minkštos.

6. Kai įdaras bus paruoštas, nukelkite keptuvę nuo ugnies. Šiek tiek atvėsusią masę iki vientisumo sutrinkite smulkintuvu. Krėskite į tešlos krepšelius, puoškite šviežiomis spanguolėmis. Prieš tiekdama krepšelius, juos gerai atvėsinkite šaldytuve.

Suskleisti
Kiaulienos sprandinės vyniotinis su grybais
Receptas: Kiaulienos sprandinės vyniotinis su grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 67
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1200.00 g (sprandinės)
Grybai: 400.00 g
Morkos: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Sprandinę perpjaukite, bet ne iki galo. Kad gautųsi vienas didelis, nelabai storas gabalas.
  2. Iš visų pusių gardinkite druska, pipirais. Grybus supjaustykite griežinėliais.
  3. Morkas sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite.
  4. Dėkite į keptuvę grybus, apkepinkite, pridėkite morkas, pakepinkite 5 minutes.
  5. Pridėkite svogūną, uždarykite dangtį ir ant mažos ugnies troškinkite apie 10 min.
  6. Per visą sprandinės gabalą tolygiai išdėliokite įdarą.
  7. Susukite mėsą labai standžiai.
  8. Dėkite į kepimo maišėlį, o maišelį gerai suspauskite 5 spaustukais po visą plotą. (turi gautis, kaip parduotuvėje vynioja vyniotinius).
  9. Dėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
  10. Leiskite atvėsti maišelyje ir tada supjaustykite gabalėliais.
  11. Skanu tiekti su salotomis: pomidorais, porais, druska, pipirais. Gardinti alyvuogių aliejumi. Bet galima ir dėti ant duonos vietoj dešros. Skaniau ir sveikiau. Šaldytuve gali išbūti ne vieną dieną.
Suskleisti
Netikras zuikis su grybais ir saldžiosiomis paprikomis
Receptas: Netikras zuikis su grybais ir saldžiosiomis paprikomis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 9
Receptas
Ingredientai
Mėsa: 1.00 kg (maltos mėsos paukštienos, kiaulienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Pievagrybiai: 150.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kekso formą ištepkite aliejumi.
  2. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų, prieskonių ir išminkykite.
  3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, suberkite gabaliukais supjaustytus grybus ir papriką.
  4. Pagardinkite druska ir pipirais. Maišydama kepinkite daržoves keletą minučių, atvėsinkite ir sudėkite į mėsą. Išmaišykite.
  5. Sukrėskite masę į kepimo formą, išlyginkite. Šaukite į orkaitę ir kepkite valandą.
  6. Atvėsinkite apie 20 minučių.

Kulinaro patarimas. Jei turite, pievagrybius pagardinkite džiovintais grybais, tik prieš dėdama į keptuvę keletą valandų juos pamirkykite šiltame vandenyje, nuspauskite ir supjaustykite gabaliukais.

Suskleisti
Netikras zuikis su saulėje džiovintais pomidorais
Receptas: Netikras zuikis su saulėje džiovintais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.1 / 16
Receptas
Ingredientai
Faršas: 1.00 kg (Vištienos filė faršo arba maltos vištienos filė)
Vištiena: 200.00 g (Smulkiais kubeliais pjaustytos vištienos šlaunelių mėsos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 200.00 ml
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 150.00 g (aliejuje)
Petražolės: 1.00 vnt. (kelios šakelės - šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti
  1. Vištienos filė faršą arba maltą vištienos filė ir 5 mm dydžio kubeliais supjaustytą vištienos šlaunelių mėsą sumaišykite su kiaušiniais, grietinėlėje išmirkytais dziūvėsėliais, išspaustu česnaku, sutarkuotais svogūnais, pjaustytomis petražolėmis, druska ir juodais maltais pipirais.
  2. Tada sudėkite saulėje džiovintus pomidorus, supjaustytus apie 1 cm dydžio gabalėliais. Viską gerai išmaišykite.
  3. Paruoštą masę palikite 10 min. pastovėti. Tuomet kelis kartus išmuškite masę – meskite iš aukštai į indą, kuriame ji buvo maišyta; tai pakartokite 5 kartus, kad išeitų visas oras.
  4. Paruoštą netikro zuikio masę išklokite į formą, užklokite folija ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., priklausomai nuo to, kokio diametro jūsų forma.
  5. Iškeptą zuikį galite patiekti karštą su garnyru arba šaltą, supjaustytą riekelėmis, kaip užkandį.
Suskleisti
Pusryčių paštetas
Receptas: Paprastas ir skanus vištos kepenėlių paštetas
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 59
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 90.00 g
Provanso žolelių prieskoniai: 1.50 arbat. š. (arba čiobrelių)
Brendis: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kepenėlės nuplaukite, nusausinkite ir išpjaustykite visas plėves bei pažaliavusias vietas. Išpjaustydami stenkitės, kad gabaliukai būtų panašaus dydžio.

2. Gerai įkaitinkite keptuvę, dėkite į ją pusę sviesto kiekio, pilkite aliejų. Sudėkite kepenėles ir kepkite po 5 min. kiekvieną pusę. Išjunkite viryklę, uždenkite keptuvę ir palikite, kol atvės. Kepenėlės turi būti iškepusios, bet neperkepusios – kai perpjausite gabaliuką, turi būti dar rausvas viduje. Perdėkite kepenėles į gilų dubenį, o keptuvę išvalykite.

3. Grūstuvėje ar nedideliame dubenėlyje česnaką sutrinkite su druska (galite tam naudoti kočėlo galą ar medinį šaukštą). Įkaitinkitę keptuvę, ištirpinkite likusį sviestą, sudėkite česnaką su druska, supilkite brendį, suberkite žoleles. Viską užvirinkite ir nuimkite nuo ugnies, o tada supilkite ant kepenėlių.

4. Visą ingredientų mišinį sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Tada tą masę sudėkite į vieną didelį indą ar kelis mažus indelius.

5. Jei norite, pašteto viršų galite užpilti lydytu sviestu – sluoksnelis turėtų būti 1–2 mm storio. Sviesto sluoksnelis neleis apdžiūti pašteto viršui. Tačiau jei ruošiatės paštetą labai greit suvalgyti, sviesto sluoksnis nėra būtinas.

Laikykite paštetą šaldytuve.

Suskleisti
Mėsos vyniotinis
Receptas: Mėsos vyniotinis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.2 / 85
Receptas
Ingredientai
Mėsa: 1200.00 g (aš dariau iš karbonadinės, nes tik tokią tuo metu turėjau, bet buvo sausoka, tad siūlau imti riebesnę)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai malti)
Mėsos prieskoniai (mėgstami): 1.00 arbat. š.
Šoninė (plonos virtos juostelės): 200.00 g
Agurkai: 100.00 g (marinuoti)
Svogūnai: 2.00 vnt. (arba 3)
Kaip gaminti
  1. Iš mėsos padarykite išklotinę ir iš abiejų pusių pabarstykite druska, pipirais ir prieskoniais, ant vienos pusės užtepkite garstyčias.
  2. Ant mėsos dėkite šoninės juosteles, o ant šoninės – plonomis juostelėmis pjaustytus marinuotus agurkus.
  3. Ant agurkų dėkite žiedais supjaustytus ir pakepintus svogūnus. Atsargiai viską susukite ir užtvirtinkite krapštukais.
  4. Vyniotinį įdėkite į kepimo „rankovę“ ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 1 val., po to atverkite „rankovę“ ir dar pakepkite, kol gražiai apskrus.

Receptas iš tinklaraščio „remember every moment“

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis