Brandinta jautienos sprandinė su žaliuoju padažu ir daržovėmis
Ingredientai:
- 600 g brandintos jautienos sprandinės;
- 50 g alyvuogių aliejaus;
- 50 g šviežios kalendros;
- 100 g šviežių petražolių;
- 2–3 skiltelės šviežio česnako;
- 0,5 žaliosios citrinos;
- 4–6 japoniški baklažanai;
- 1–2 raudonosios saldžiosios paprikos;
- 1–2 geltonosios saldžiosios paprikos;
- 1–2 cukinijos;
- keli šlakeliai baltojo balzaminio acto;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis pipirų.
Gaminimas:
1. Susmulkinkite kalendrą, petražoles, česnaką, sudėkite į trynimui skirtą indą, įspauskite pusę žaliosios citrinos ir šiek tiek patrinkite. Tada įpilkite aliejaus, įberkite druskos ir viską sutrinkite iki vientisos masės.
2. Jautienos sprandinę pabarstykite šviežiai maltais pipirais, druska, užpilkite keletą šlakelių alyvuogių aliejaus ir palikite keletui minučių pasimarinauoti.
3. Japonišką baklažaną, saldžiąsias paprikas bei cukiniją švariai nuvalykite, stambiai supjaustykite ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
4. Mėsą kepkite iki 200°C laipsnių įkaitintame grilyje. Kiekvieną jautienos pusę apkepkite po 2–3 minutes, nuimkite nuo grilio ir palikite 5 minutes „pailsėti“. Tada ant grilio pakepkite daržoves, o iškepusias – pabarstykite druska, pipirais ir pašlakstykite baltuoju balzaminiu actu.
5. Keptą jautienos sprandinę patiekite su žaliuoju padažu bei grilintomis daržovėmis.
Juodojo šokolado pyragas su greitai paruošiamais ledais
Ingredientai:
pyragui:
- 40 g juodojo šokolado;
- 0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus su citrina;
- 80 g rudojo cukraus;
- 25 g natūralių kakavos miltelių;
- 2 kiaušiniai;
- 60 g greito paruošimo sorgų košės;
- 2 g kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos.
ledams:
- 2 bananai;
- 2 valg. šaukšt. greito paruošimo sorgų košės;
- 1 stiklinė kokosų pieno;
- 1 valg. šaukšt. žemės riešutų sviesto.
Gaminimas
1. Ant puode įkaitinto vandens uždėkite karščiui atsparų indą ir į jį sudėkite juodąjį šokoladą, rudąjį cukrų, kakavos miltelius ir alyvuogių aliejų. Iš lėto kaitinkite ir išmaišykite iki vientisos masės.
2. Nuimkite nuo puodo su vandeniu ir į masę įmuškite po vieną kiaušinį bei išmaišykite.
3. Į kitą indą suberkite birius produktus – greito paruošimo sorgų košę, kepimo miltelius bei druską. Išmaišykite ir suberkite į šokolado masę ir gerai permaišykite.
4. Sudėkite masę į kepimui skirtus indelius ir kepkite apie 20 minučių iki 180°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
5. Ledams nulupkite bananus, supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į šaldymo indelį ir padėkite į šaldymo kamerą.
6. Į maišymui skirtą indą suberkite greito paruošimo sorgų košę, užpilkite kokosų pienu, išmaišykite bei palikite išbrinkti.
7. Į smulkintuvą sudėkite šaldytus bananų gabalėlius, kokoso piene išbrinkusią sorgų košę ir žemės riešutų sviestą bei viską gerai susmulkinkite.
8. Pyragui iškepus, šiek tiek palaukite, kol jis atvės, šalia ar ant jo dėkite paruoštus ledus bei pabarstykite skrudintais žemės riešutais.