Rožinei popietei – trinta burokėlių sriuba

Jei pabodo įprastos sriubos, verta išmėginti trintų burokėlių sriubą. Ji šiek tiek salstelėjusi ir pasižyminti labai gražia spalva. Kreminė tekstūra pakerės ir didžiausius skeptikus, tiesiog išdrįskite nuspalvinti pavakarę ryškiau nei įprasta.
Šalta burokėlių sriuba
Šalta burokėlių sriuba / Vida Press nuotr.

Trintai burokėlių sriubai reikės:

  • 4 vidutinio dydžio burokų (nuluptų);

  • 2 bulvių (nuluptų);

  • 3 česnako skiltelių;

  • 1 svogūno;

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;

  • 1 šaukštelio druskos;

  • 1 šaukštelio kumino prieskonių;

  • 1 šaukštelio malto imbiero;

  • Žiupsnio pipirų;

  • 2 šaukštų šviežios citrinos sulčių;

  • 1 šaukštelio obuolių acto.

Kaip gaminti:

  1. Burokus ir bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais.

  2. Nulupti ir susmulkinti svogūną bei česnako skilteles.

  3. Į virimo puodą įpilti šaukštą alyvuogių aliejaus ir apie 3-4 šaukštus vandens, suberti smulkintus svogūnus ir česnakus, pakepti, kol suminkštės.

  4. Į tą patį virimo puodą sudėti pjaustytus burokus ir bulves. Užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų visas daržoves. Kartu sudėti ir druską, išmaišyti.

  5. Daržoves virti ant silpnos ugnies apie 25-30 minučių arba kol burokai bus minkšti.

  6. Daržovėms išvirus, įmaišyti prieskonius ir palikti kelias minutes pravėsti.

  7. Visas daržoves sumalti rankiniu ar kitu turimu trintuvu iki vientisos masės. Sriubą galima patiekti su grietinėle.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis