Ingredientai:
- 500 g moliūgo, be sėklų ir žievės;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- alyvuogių aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. sviesto;
- 50 ml pieno;
- 50 g Parmezano sūrio, smulkiai tarkuoto;
- 50 g Čederio sūrio, sutarkuoto;
- 30 g riebaus sūrio su mėlynuoju pelėsiu (pavyzdžiui, Gorgonzolos), sutrupinto;
- 350 g trumpų makaronų;
- maltų džiūvėselių.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C laipsnių temperatūros.
2. Supjaustykite moliūgą maždaug 1,5 cm storio griežinėliais.
3. Plačią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite aliejumi, sudėliokite vienu sluoksniu moliūgo griežinėlius, pabarstykite druska ir pipirais ir kepkite apie 20 min., kol taps minkšti ir pradėję skrusti.
4. Į nedidelį prikaistuvį supilkite pieną, sudėkite sviestą, visą sūrį ir ant labai mažos ugnies pakaitinkite, kol sūris ištirps. Sudėkite į gautą mišinį apie 2/3 šakute sutrinto kepto moliūgo, pamaišykite, kol gausite tirštą gelsvą padažą.
5. Pagal instrukcijas ant pakuotės išvirkite makaronus, nusunkite, suberkite į didelį dubenį, ant viršaus pilkite sūrių-moliūgo padažą ir labai gerai išmaišykite.
6. Pilkite gautą makaronų masę į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą aukštesniais kraštais. Ant viršaus padėliokite likusių kepto moliūgo gabalėlių, pabarstykite džiūvėsėliais.
7. Kepkite orkaitėje apie 15 min., kol viršus paskrus. Visai į pabaigą galite įjungti grilio funkciją.