Reikės:
- 1/3 st. grikių kruopų,
- ½ nedidelio svogūno,
- 1 skiltelės česnako,
- 2 st. daržovių arba vištienos sultinio,
- 1/3 st. džiovintų baravykų,
- 4 pievagrybių,
- žiupsnelio šviežių čiobrelių,
- žiupsnelio mairūno,
- saujos susmulkintų petražolių,
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- 1/3 st. takuoto kietojo sūrio,
- 1 didelio š. minkšto ožkos sūrio,
- druskos ir pipirų pagal skonį,
- kelių lašelių triufelių aliejaus.
Gaminimas:
Džiovintus baravykus užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir palikite išbrinkti.
Alyvuogių aliejuje pakepinkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Kai apkeps, suberkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir išbrinkusius džiovintus grybus. Kepinkite pamaišydami 5 minutes.
Suberkite grikius ir maišydami pakepinkite dar 2-3 minutes. Supilkite sultinį, keptuvę uždenkite ir leiskite grikiams troškintis maždaug 15 minučių.
Grikiams suminkštėjus, suberkite prieskonines žoleles, pagardinkite druska bei pipirais ir patroškinkite dar 5 minutes.
Patiekite apibarstę tarkuotu kietuoju sūriu, trupintu ožkos sūriu bei apšlakstę triufelių aliejumi.
Skanaus!