Rudeniškas skanėstas – moliūgų ir kriaušių pyragas

Rudenį būtina išnaudoti sodo ir daržo gėrybių gausą! O dabar kaip tik galybė moliūgų bei kriaušių. Tegul šie ingredientai susitinka vienoje skardoje, o jums beliks įvertinti rezultatą.
Moliūgų ir kriaušių pyragas
Moliūgų ir kriaušių pyragas / Autorės nuotr.

Ingredientai:

  • 6 kriaušės;
  • 300 g moliūgo, be sėklų ir žievės;
  • 1 st. cukraus;
  • 1 st. miltų;
  • 200 g viesto;
  • 3 kiaušiniai;
  • 0,5 citrinos;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.

Gaminimas:

1. Nulupkite kriaušes ir supjaustykite skiltelėmis, moliūgą sutarkuokite stambia tarka.

2. Ištirpinkite sviestą, perpilkite į dubenį ir ištrinkite su cukrumi, suberkite miltus ir kepimo miltelius.

3. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sudėkite ir išmaišykite kartu su sviesto, cukraus, miltų ir kepimo miltelių mase.

4. Nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite citrinos sultis bei kartu su moliūgais ir kriaušėmis sudėkite į gautą masę.

5. Atskirame inde išplakite kiaušinio baltymus ir atsargiai įmaišykite į paruoštą tešlą.

6. Pilkite tešlą į kepimo formą aukštesniais kraštais (prieš tai ją patepę sviestu ir iškloję kepimo popieriumi). Dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis