Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rudeniškas, skanus ir paprastas moliūgų pyragas su sūrio kremo „karūna“

Rudenį labai smagu kepti pyragus – gėrybių pilna, o įjungti orkaitę jau nebaisu, ypač vakarais, kai atvėsta. Jei moliūgų tyrės, kurios šiam kepiniui reikės, pasiruošit iš anksto, kepti galite ne tik savaitgalį, bet ir darbo dienos vakarą – tikrai spėsit.
Moliūgų pyragas su varškės kremu
Moliūgų pyragas su varškės kremu / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 2 st. miltų;
  • 1,5 st. cukraus;
  • 1 valg. šaukšt. sodos;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 2 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 st. alyvuogių aliejaus;
  • 400 g moliūgo tyrės (moliūgo kubus išvirkite garuose ar iškepkite ir sutrinkite).

kremui:

  • 200 g kreminio sūrio;
  • 8 valg. šaukšt. minkšto sviesto;
  • 1 st. cukraus pudros;
  • 2 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, o kepimo skardą ištepkite riebalais.

2. Dideliame dubenyje išmaišykite visus sausus ingredientus – miltus, cukrų, valgomąją sodą, kepimo miltelius ir cinamoną.

3. Kitame dubenyje išmaišykite kiaušinius, alyvuogių aliejų ir moliūgų tyrę, kol masė taps vientisa. Šią skystą masę supilkite į sausų ingredientų mišinį ir išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

4. Supilkite gautą pyrago tešlą į kepimo skardą ir kepkite apie 40 min.

5. Leiskite pyragui atvėsti ir per tą laiką paruoškite glaistą – visus jam skirtus ingredientus išmaišykite elektriniu maišytuvu, kol masė taps puri ir vientisa. Tuomet ją užtepkite ant atvėsusio pyrago.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?