Ingredientai:
- 2 st. miltų;
- 1,5 st. cukraus;
- 1 valg. šaukšt. sodos;
- 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 2 arbat. šaukšt. cinamono;
- 3 kiaušiniai;
- 1 st. alyvuogių aliejaus;
- 400 g moliūgo tyrės (moliūgo kubus išvirkite garuose ar iškepkite ir sutrinkite).
kremui:
- 200 g kreminio sūrio;
- 8 valg. šaukšt. minkšto sviesto;
- 1 st. cukraus pudros;
- 2 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, o kepimo skardą ištepkite riebalais.
2. Dideliame dubenyje išmaišykite visus sausus ingredientus – miltus, cukrų, valgomąją sodą, kepimo miltelius ir cinamoną.
3. Kitame dubenyje išmaišykite kiaušinius, alyvuogių aliejų ir moliūgų tyrę, kol masė taps vientisa. Šią skystą masę supilkite į sausų ingredientų mišinį ir išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
4. Supilkite gautą pyrago tešlą į kepimo skardą ir kepkite apie 40 min.
5. Leiskite pyragui atvėsti ir per tą laiką paruoškite glaistą – visus jam skirtus ingredientus išmaišykite elektriniu maišytuvu, kol masė taps puri ir vientisa. Tuomet ją užtepkite ant atvėsusio pyrago.