Rudeniški pusryčiai: 2 receptai

Nors rytais vis dažniau pažadina pliaupiantis lietus, dauguma žmonių dar gyvena mintimis apie prabėgusią vasarą ir gurmaniškus patiekalus atostogų metu. Pastarojo malonumo vėsiais rytais pasiilgstama labiausiai.
Pusryčiai
Pusryčiai / „Fotolia“ nuotr.
Skonio meistras Algis Kairys.
Skonio meistras Algis Kairys.

Kulinarai ragina nenukabinti nosies, nes pikantiškus pusryčius galima lengvai pasigaminti ir rudens metu. Tereikia šlakelio fantazijos, trupučio laiko ir šaukšto pagardų.

Kaip sako Algis Kairys, „Daumantų“ pagardų kūrėjas ir skonio meistras, dauguma lietuvių pusryčiams neskiria didelio dėmesio ir valgo tai, kas lengvai pagaminama. Pavyzdžiui, sukerta sumuštinį su dešra ir užgeria jį puodeliu stiprios kavos. Tačiau toks maistas galiausiai įgrysta.

„Virtas kiaušinis, juoda duona ir sviestas – vargu, ar tokiais pusryčiais žmogus gali būti gyvas visą dieną. Net sveikos avižų ir dribsnių košės galiausiai pabosta. Norisi šviežių vaisių, daržovių, uogų. Kažko pikantiško ir egzotiško. To, ką galima paruošti tik nebijant eksperimentuoti su įvairiais pagardais, kurie dažnai suteikia norimą skonį, prieskonį ir poskonį“, – sako A. Kairys.

Taip pat skaitykite: Vėlyvieji pusryčiai: 16 omleto receptų

Svajojantiems paįvairinti pusryčių racioną ir suteikti jiems egzotiško aromato, skonio meistras siūlo išbandyti du lengvai pagaminamus netradicinius patiekalus. Tiesa, norint juos tinkamai paruošti, teks atsikelti šiek tiek anksčiau nei įprastai. Tačiau nuramina – tokių pusryčių gamyba neužtruks ilgiau nei užvirs vanduo kavai.

Cukinijų „Saulutės“

Ingredientai:

  • cukinija;
  • 2 kiaušiniai;
  • džiūvėsėliai;
  • 100 g fermentinio sūrio;
  • majonezas su mango vaisiais.

Gaminimas: Supjaustykite cukinijas griežinėliais ir, apvolioję išplaktame kiaušinyje bei džiūvėsėliuose, apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių. Kiekvieną griežinėlį apibarstykite tarkuotu sūriu ir uždėkite ant jo šaukštelį majonezo „MangoMajo“.

Taip pat skaitykite: Kaip išvirti tobulą kiaušinį skystu tryniu?

Pastarasis pagardas, pagamintas iš mango vaisių, įvairių prieskonių ir tradicinio majonezo sudedamųjų dalių, suteiks cukinijoms pikantiško skonio. Tuomet uždenkite keptuvės dangtį ir palaikykite, kol išsilydys sūris. Pusryčiai baigti – metas skanauti.

Sumuštiniai „Pusrytukai“

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai;
  • 100 g fermentinio sūrio;
  • 100 g smulkintos virtos vištienos filė;
  • prancūziškas batonas;
  • grūsti juodieji pipirai;
  • garstyčiomis pagardintas majonezas.

Gaminimas: Prancūzišką batoną perpjaukite per pusę bei išilgai ir paskrudinkite orkaitėje. Išvirkite kiaušinius ir juos sukapokite. Sumeskite į dubenėlį. Sutarkuokite sūrį ir kartu su smulkinta vištiena sumaišykite dubenėlyje su kiaušiniais. Gautą masę pagardinkite pipirais, majonezu, o tada uždėkite ant paskrudinto batono puselių. Skanaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų