Rudeniški sausainiai su obuoliais iš „Aurimėlio virtuvės“. Pasakiški skanučiai!

Ruduo – įvairių gėrybių derliaus metas, o koks gi ruduo be obuolių? Pyragų prikepta, obuolienių privirta, tai šį kartą pasidalinsiu sausainių receptu.
Sausainiai su obuoliais
Sausainiai su obuoliais / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g miltų;
  • 250 g sviesto;
  • 100 g grietinės;
  • 2 kiaušiniai;
  • 50 g cukraus;
  • 5-6 didesni obuoliai;
  • žiupsnelis druskos;
  • cinamono.

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame miltus, sviestą, beriame druskos ir cukraus. Viską gerai sutriname pirštais iki trupinių. Tada dedame grietinę ir mušame kiaušinius. Išminkome tešlą ir dedame ją 1 val į šaldytuvą.

2. Tešlą dalijame į tris dalis, iš kiekvienos kočiojame apskritimą, kurį dalijame į maždaug 16 trikampėlių.

Tinklaraštininko nuotr. /Suformuoti sausainiai su obuoliais
Tinklaraštininko nuotr. /Suformuoti sausainiai su obuoliais

3. Ant plačiojo trikampėlio galo dedame po skiltelę nulupto obuolio ir susukame. Dedame į kepimo skardą. Sausainiukus patepame kiaušinio plakiniu ir pabarstome cukraus su cinamonu mišiniu.

4. Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Tinklaraštininko nuotr. /Sausainiai su obuoliais
Tinklaraštininko nuotr. /Sausainiai su obuoliais

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų