„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Rudeniškos keptų kalafiorų, burokėlių ir kruopų salotos

Spalį vis dar galime mėgautis šviežių daržovių gausa, o jei suskaičiuosime visus galimus jų derinius, naujus patiekalus galėsime gaminti kasdien. Kaip tik toks vienas netikėtas derinys – kepti kalafiorai ir burokėliai. Su šiomis daržovėmis paruoštos salotos, paskanintos keliais kitais priedais, pastiprintos virtomis kruopomis, gali tapti ir puikiu atskiru patiekalu.
Kepti kalafiorai
Kepti kalafiorai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

salotoms:

  • 150 g perlinių kruopų;
  • 3 nedideli burokėliai;
  • 1 vidutinis kalafioras, išskaidytas žiedynais;
  • 0,3 arbat. šaukšt. stambios druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • rūkytos maltos raudonosios paprikos (galite dėti ir paprastą);
  • alyvuogių aliejaus;
  • 2 saujos mėgstamų salotų (labiau tinka tvirtesnių lapelių, pvz., romaninės ar panašios), nuplautų ir nusausintų;
  • 80 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto.

užpilui:

  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinų sulčių;
  • saujelė smulkiai kapotų šviežių petražolių;
  • 1 arbat. šaukšt. medaus;
  • 2 arbat. šaukšt. raudonojo vyno acto;
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį.

Gaminimas:

1. Nuplaukite ir išvirkite perlines kruopas. Tai užtruks 20–25 min., svarbu, kad kruopos būtų dar birios, nesulipusios. Išvirusias perskalaukite šaltu vandeniu ir atidėkite.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Burokėlius nušveiskite ir, patepę aliejumi bei suvynioję į foliją, kepkite apie 30 min. – kol taps minkšti, bet bus vis dar standūs. Galite naudoti ir pirktinius virtus burokėlius, tik jie bus kiek švelnesnio skonio nei kepti.

3. Kitame kepimo inde, išklotame kepimo popieriumi, vienu sluoksniu paskleiskite kalafioro žiedynus. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabartykite druska, pipirais ir malta paprika. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20–25 min., kol suminkštės ir švelniai apskrus. Kepimo metu porąsyk kalafiorus pavartykite, kad apskrustų tolygiai.

4. Leiskite iškepusiems burokėliams ir kalafiorams atvėsti. Atvėsusius burokėlius nulupkite ir supjaustykite stambiais kubeliais.

5. Dideliame dubenyje sumaišykite perlines kruopas, burokėlius, kalafiorus, suplėšytus salotų lapelius ir fetos sūrį.

6. Visus užpilui skirtus ingredientus supilkite / suberkite į nedidelį indelį užsukamu dangteliu ir labai gerai supurtykite, kol viskas susimaišys.

7. Pilkite užpilą ant salotų, išmaišykite, paragaukite, ar netrūksta prieskonių, ir patiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs