Rudens skanuoliai – varškėčiai su obuoliais. Lengvučiai ir kvapnūs!

Ir kas gali nemėgti gerai iškeptų varškėtukų – purių, apskrudusių, tokių, kuriuose skaniai juntama varškė. O rudenį juos galima dar labiau paskaninti. Tam pravers mūsų seni geri pažįstami – obuoliai! Nė nedvejokit ir kepkit.
Varškėčiai su obuoliais
Varškėčiai su obuoliais / Astos Černės nuotr.

Ingredientai:

  • 400 g varškės;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 obuoliai, sutarkuoti burokine tarka;
  • 250-280 g miltų;
  • 4-5 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 3 valg. šaukšt. natūralaus arba vanilinio jogurto;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • didelis žiupsnis.

Gaminimas:

1. Varškę dėkite į dubenį, muškite kiaušinius ir sutrinkite šakute. Įmaišykite tarkuotą obuolį. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną ir druską, sudėkite jogurtą. Išmaišykite iki vientisos masės.

2. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.

3. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Dėkite varškėčius į keptuvę ir kepkite 2-3 min., kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir apkepkite kitą pusę.

4. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkštes, kuriose tieksite.

5. Valgykite su obuoliene, uogomis, grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs