Ingredientai:
- 400 g varškės;
- 2 kiaušiniai;
- 2 obuoliai, sutarkuoti burokine tarka;
- 250-280 g miltų;
- 4-5 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 3 valg. šaukšt. natūralaus arba vanilinio jogurto;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono;
- didelis žiupsnis.
Gaminimas:
1. Varškę dėkite į dubenį, muškite kiaušinius ir sutrinkite šakute. Įmaišykite tarkuotą obuolį. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną ir druską, sudėkite jogurtą. Išmaišykite iki vientisos masės.
2. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
3. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Dėkite varškėčius į keptuvę ir kepkite 2-3 min., kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir apkepkite kitą pusę.
4. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkštes, kuriose tieksite.
5. Valgykite su obuoliene, uogomis, grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.