Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rudens skoniai: cinamoniniai sausainukai

Nepasiduokime rudens slogučiui ir neliūdėkime dėl taip greitai prabėgusios vasaros. Verčiau įsileiskime rudenį į savo namus ir išmokime džiaugtis net darganotais orais.
Rudeniniai sausainiai
Rudeniniai sausainiai / Astos Černės nuotr.

Šie sausainiai yra trapūs ir kvapūs, neabejotinai rudeniški ne tik savo skoniu, bet ir forma. Jei tik turite tokią sausainių formelę, pasinaudoti ja turėtumėte dabar pat. Kai nuo medžių krinta lapai, kepti ir valgyti tokios pat formos sausainius ar vaišinti jais draugus, kolegas, vaikučius tikrai yra smagu. O jei neturite tokios formelės, neskubėkite pamiršti recepto – jų skonis dėl  formos tikrai nepakinta, išlieka toks pats puikus. Be to, lapelius iš tešlos panorėjusi galite suformuoti ir rankomis arba išsikirpti iš kartono lapo formelę ir pagal ją iš tešlos išpjaustyti lapelius.  

Rudeniniai sausainiai
Receptas: Rudeniniai sausainiai
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Miltai: 315.00 g
Cukrus: 65.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 5.00 g (½ arbat. š.)
Cinamonas: 5.00 g (½ arbat. š.)
Medus: 3.00 valg. š.
Vanduo: 20.00 ml (¼ puodelio)
Romo ekstraktas: 5.00 ml
Sviestas: 115.00 g (tirpintas)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo skardas.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Supilkite medų, vandenį, romą ir tirpintą sviestą. Išmaišykite ir išminkykite tešlą. Jei matote, kad tešla pernelyg biri, įpilkite dar šaukštą ar porą šaukštų vandens, kol ji taps minkoma.
  3. Išminkytą tešlą padalykite į dvi dalis. Perkelkite ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus. Iškočiokite iki maždaug 0,5–0,7 cm storio. Medžio lapo formos sausainio formele išspauskite sausainius ir perkelkite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų. Dantų krapštuku, mediniu pagaliuku ar šakutės dantukais „dekoruokite“ sausainius – išpieškite linijas.
  4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 min., kol gražiai patamsės. Karšti sausainiai bus minkšti, todėl palikite juos atvėsti ir sutvirtėti.
Suskleisti

Sausainius kepė ir aprašė Asta Černė

Idėjos šaltinis www.melangery.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų