Ingredientai:
- 4 vidutinio dydžio bulvės;
- 4 vidutinio dydžio virti ar kepti burokėliai;
- 3–4 rauginti ar marinuoti agurkai;
- 1 tvirtas, saldžiarūgštis obuolys (pvz., galite naudoti populiariuosius „Granny Smith“), nuluptas ir supjaustytas kubeliais;
- 1 raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 3–4 valg. šaukšt. majonezo;
- 3 valg. šaukšt. natūralaus jogurto;
- 1 valg. šaukšt. garstyčių;
- 1 valg. šaukšt. krienų;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 3–4 kietai virti kiaušiniai;
- ryšelis šviežių petražolių, smulkiai sukapotų.
Gaminimas:
1. Išvirkite bulves, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais. Tokio pat dydžio kubeliais supjaustykite ir nuluptus burokėlius. Agurkus supjaustykite mažais gabaliukais.
2. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą, jogurtą, garstyčias, krienus, 0,5 arbat. šaukšt. druskos ir žiupsnį pipirų.
3. Į didelį dubenį suberkite bulves, burokėlius, agurkus ir obuolio kubelius, supilkite padažą ir gerai išmaišykite. Viršų pabarstykite petražolėmis, o tada apdėliokite ketvirčiais ar pusiau supjaustytais virtais kiaušiniais.
Pastaba: šaldytuve ši mišrainė išbus gera iki 3 dienų (nepamirškite jos uždengti), tik tuomet nebarstykite jos petražolėmis ir nedėkite kiaušinių.