„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Ryškiaspalvių vyšnių bei trešnių sezonas: ką iš jų virti ir kepti?

Soduose ant medžių, o turgavietėse ant prekystalių jau raudonuoja vyšnios bei trešnės. Kvapnios jų uogienės stiklainiuose sulauks ir gūdžios žiemos, o kol kas metas mėgautis šviežiomis, saldžiomis uogomis. Ir ne tik valgyti saujomis pačias vienas, bet ir ruošti su jomis įvairiausius patiekalus. Kviečiame rinktis!
Maži apkepėliai su vyšniomis
Maži apkepėliai su vyšniomis / Vida Press nuotr.
Salotos su vyšniomis
Receptas: Salotos su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Gražgarstės: 400.00 g
Salotos: 350.00 g (raudonlapės gūžinės)
Vyšnios: 500.00 g
Alyvuogių aliejus: 8.00 valg. š.
Portveinas: 6.00 valg. š.
Actas: 4.00 valg. š. (raudonojo vyno)
Klevų sirupas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Fetos sūris: 250.00 g
Parmos kumpis: 150.00 g (plonai pjaustytas)
Kaip gaminti

1. Gražgarstes nuplaukite ir nuvarvinkite. Nupjaukite raudonlapių salotų galus ir jas 10 minučių pamerkite į šaltą vandenį (bus mažiau karčios).

2. Vyšnias nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Alyvuogių aliejų, portveiną, actą ir klevų sirupą išmaišykite. Įberkite druskos, pipirų ir dar sykį išmaišykite. Užpilkite ant vyšnių ir palikite apie 20 minučių.

3. Abiejų rūšių salotas išdėliokite lėkštėje, ant jų sudėkite kubeliais supjaustytą fetą, kumpio juosteles.

4. Ant salotų sudėkite vyšnias, apšlakstykite nuo jų likusiu skysčiu. Salotas patiekite su skrudinta balta duona.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Kalafiorų salotos su keptomis trešnėmis
Receptas: Kalafiorų salotos su keptomis trešnėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 14
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (mažas)
Pankolių sėklos: 1.00 arbat. š.
Granatas: 0.50 vnt. (nedidelio)
Citrinos: 1.00 vnt.
Trešnės: 100.00 g
Pistacijos: 25.00 g (nekepintų ir nesūdytų; jei nerandate, galima keisti į kedrines pinijas arba smulkintus migdolus)
Mėtos: 1.50 valg. š. (smulkintų šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

2. 2/3 kalafioro supjaustome smulkiais griežinėliais, pilame truputėlį alyvuogių aliejaus, beriame grūstas pankolio sėklas, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišome ir dedame į orkaitę. Kepame apie 2025 min., kol kalafioras apskrus.

3. Likusį kalafiorą smulkiai supjaustome ir dedame į trintuvą. Pulsuojančiu režimu smulkiname, kol tekstūra primins bolivines balandas. Į žalią kalafiorą dedame šaukštą citrinos sulčių, pusės granato sėklas, smulkintus pistacijų riešutus ir mėtas. Įtarkuojame citrinos žievelę ir pagal skonį dedame druskos ir pipirų. Skanaujame ir, jei reikia, įpilame dar šiek tiek citrinos sulčių.

4. Per pusę supjaustome trešnes, išėmę kauliukus dedame į orkaitę ir kepame apie 510 min. kartu su kalafioru.

5. Viską dėkite į lėkštes ir skanaus!

Suskleisti
Varškėtis su vyšniomis
Receptas: Varškėtis su vyšniomis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 41
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (1,5 - tešlai)
Cukrus: 1.00 st. (0,5 - tešlai ir trečdalis stiklinės - įdarui)
Kiaušiniai: 7.00 vnt. (1 - tešlai ir 6 - įdarui)
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Pienas: 1.00 valg. š. (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Sūris: 500.00 g (maskarponės ir varškės - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės - įdarui)
Pudingas: 1.00 vnt. (pakelis vanilinio miltelių - įdarui)
Grietinėlė: 300.00 ml (įdarui)
Vyšnios: 500.00 g (įdarui)
Brendis: (įdarui) 50.00 ml
Jogurtas: 100.00 ml (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite ant lentos su tarkuotu sviestu, įmuškite kiaušinį, įpilkite šaukštą šalto pieno ir kapokite peiliu, kol neliks sausų miltų.
  2. Iš tešlos suformuokite rutulį, jį susukite į maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve.
  3. Iš tešlos iškočiokite norimo dydžio lakštą, įklokite jį į formą, subadykite šakute, užberkite žirnių arba pupų, kad tešlą neišsipūstų, ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Atvėsinkite.
  4. Iš vyšnių išimkite kauliukus, užpilkite jas brendžiu ir palaikykite. Sūrį kelis kartus permalkite mėsmale ir sumaišykite su maskarpone.
  5. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius ištrinkite su cukrumi, suberkite pudingo miltelius, nutarkuotą citrinos žievelę ir sumaišykite su varškės bei sūrio mase.
  6. Atsargiai įmaišykite išplaktą grietinėlę, plaktus baltymus.
  7. Paruoštą varškės masę sukrėskite ant apkepusio tešlos lakšto, išdėliokite nuvarvintas vyšnias ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Tiekite apliejusi jogurtu.
Suskleisti
Lietiniai su vyšniomis
Receptas: Lietiniai su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 19
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - pertepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir pertepimui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (0,5 valg. š. - tešlai ir 1 valg. š. - pertepimui)
Pienas: 2.00 st. (tešlai)
Miltai: 1.00 st. (tešlai)
Aliejus: 50.00 ml (su karotenu - tešlai)
Grietinė: 1.00 st. (pusė st. - tešlai)
Vyšnios: 2.00 valg. š. (uogienė)
Varškė: 400.00 g (pertepimui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (arba miltelinis cukrus - pertepimui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinį ištrinkite su druska ir cukrumi, įpilkite pusę stiklinės pieno, suberkite persijotus miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite likusį pieną ir dar kartą išmaišykite.

2. Į įkaitintą keptuvę samčiu įpilkite tešlos ir paskirstykite po visą. Kepkite iš vienos (jei lietiniai ploni) arba iš abiejų pusių (jei stori).

3. Į ištrintą varškę įberkite cukraus, vanilinio cukraus, druskos, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.

4. Po šaukštą varškės kremo uždėkite ant kiekvieno lietinio, aptepkite visą paviršių. Lietinius sulenkite per pusę. Sudėkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir pakepinkite. Patiekite šiltus su grietine ir uogiene.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Greitas vyšnių apkepas
Receptas: Greitas vyšnių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 16
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 500.00 g (šviežios arba šaldytos)
Batonas: 300.00 g
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (3 - tryniai)
Pienas: 400.00 ml
Cukrus: 80.00 g
Vanilinis cukrus: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 200.00 ml
Sviestas: 50.00 g
Migdolai: 50.00 g (plokštelės)
Kaip gaminti

1 Iš vyšnių išimkite kauliukus (jei šaldytos – atitirpinkite). Batoną supjaustykite riekelėmis. Kiaušinių trynius išplakite su 200 ml pieno ir šaukštu cukraus. Kiaušinius išplakite su likusiu pienu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir grietinėle.

2. Vienkartinę formą ištepkite sviestu. Batono riekeles pamirkykite trynių plakinyje ir eilėmis su vyšniomis sudėkite į formą.

3. Viską apipilkite kiaušinių plakiniu.

4. Ant viršaus sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą, pabarstykite migdolais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30–40 minučių. Jei apkepo viršus pradeda rusti, galima uždengti folija. Patiekite karštą, apibarstytą milteliniu cukrumi.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Trešnėmis įdaryta kalakutų krūtinėlė
Receptas: Trešnėmis įdaryta kalakutų krūtinėlė
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
2.1 / 9
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 1.00 kg (krūtinėlė)
Trešnės (be kauliukų) 300.00 g
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Lazdynų riešutai: 70.00 g (smulkintų)
Batonas 1.00 riekės
Alyvų aliejus 2.00 valg. š.
Šalavijai: 3.00 valg. š. (susmulkintų šviežių lapelių)
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (susmulkintų šviežių)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Mėsą įpjaukite taip, kad susidarytų gili “kišenė”. Tada įtrinkite druskos, pipirų ir rozmarinų mišiniu (ir “kišenės” vidų). Palikite 2–3 valandoms.

2. Paruoškite įdarą: keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, jame patroškinkite nedideliais gabaliukais supjaustytus salierus, suberkite trešnes, sutrupintą batoną, šalavijus, truputį pasūdykite ir maišydami pakaitinkite iki virimo.

3. Šiek tiek pravėsusį įdarą sukimškite į mėsos “kišenę”, o kraštą susiūkite arba susmeikite virtuviniais smeigtukais. Paruoštą krūtinėlę dėkite į kepimo indą, aptepkite likusiu aliejumi, įpilkite šlakelį vandens ir kepkite 190°C karštumo orkaitėje apie valandą, retkarčiais palaistydami susidariusiu skysčiu.

4. Prieš patiekiant siūlus arba smeigtukus ištraukite.

Patarimas. Taip paruoštą krūtinėlę skanu valgyti ir šaltą. Tuomet mėsą griežinėliais pjaustykite prieš pat patiekdami. Įdaras neištekės, jei kalakutų krūtinėlė bus bent kelias valandas palaikyta šaldytuve.

Suskleisti
Vyšnių clafoutis
Receptas: Vyšnių klafutis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 18
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 500.00 g (saldesnių vyšnių)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 230.00 ml
Sviestas: 2.00 valg. š. (2 valg. š. - ištirpinto - tešlai ir žiupsnelis skardai)
Migdolai: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 125.00 g (125 - smulkaus tešlai ir žiupsnelis skardai)
Miltai: 90.00 g
Kaip gaminti
  1. Kepimo formą (kad tilptų litras tešlos) patepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi.
  2. Kiaušinius išplakite su pienu, sviestu, migdolų ekstraktu, druska ir cukrumi. Įmaišykite miltus.
  3. Iš vyšnių pašalinkite kauliukus ir suberkite į kepimo formą. Užpilkite tešla.
  4. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių, 30–40 minučių, kol išsipučia ir pasidaro auksinės spalvos.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Pyragas su vyšniomis
Receptas: Pyragas su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 26
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (pagrindui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (trynys - pagrindui ir 2 - įdarui)
Miltai: 250.00 g (pagrindui)
Grietinė: 50.00 g (pagrindui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Kėlimo milteliai: (0,5 - pagrindui) 1.00 arbat. š.
Varškė: 180.00 g (tepamo sūrelio - įdarui)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Vyšnios: 1.00 sauja (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Ant lentelės dėkite sviestą. suberkite su kėlimo milteliai sumaišytus miltus, viską sukapokite peilio nugarėle.
  2. Dėkite trynį, sukrėskite grietinę, pasūdykite, suminkykite tešlą. Ją įsukite į maistinę plėvelę, pusvalandį šaldykite.
  3. Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus, palikite 15 minučių. Išsiskyrusias sultis nupilkite.  
  4. Suplakite kiaušinius. Sudėkite tepamąjį sūrelį, suberkite miltelinį cukrų, išsukite. Iškočiokite ploną lakštą. Įtieskite jį į kepimo formą, kraštelius prispauskite prie šonų.
  5. Ant viršaus užtieskite kepimo popieriaus, užberkite džiovintų žirnių. 10 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Ištraukusi sukrėskite kiaušinių ir sūrio įdarą.
  6. Kepkite dar 15–20 minučių. Ant viršaus tolygiai išdėliokite vyšnias ir dar 5 minutes pakepkite.                
Suskleisti
Vyšnių „cobbler“
Receptas: Vyšnių „cobbler“
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 10
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 450.00 g (be kauliukų)
Rudasis cukrus: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (1 citrinos tarkuota žievelė ir pusės citrinos sultys)
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š.
Sviestas: 130.00 g (30 g išdėlioti ant vyšnių sluoksnio ir 100 g tešlai)
Miltai: 140.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 5.00 g (1/2 arbat. š.)
Grietinė: 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių pasiruoškite vyšnių sluoksnį. Dubenyje sumaišykite vyšnias be kauliukų, rudąjį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis ir kukurūzų krakmolą.
  2. Paruoštą masę perdėkite į 16 cm skersmens kepimo indą.
  3. Ant viršaus išdėliokite nedideliais kubeliais supjaustytą sviestą.
    Astos Černės nuotr. / Gaminant vyšnių desertą „cobbler“
    Astos Černės nuotr. / Gaminant vyšnių desertą „cobbler“
  4. Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Trinkite tarp pirštų masę tol, kol neliks sausų miltų ir gausite trupinius. Tuomet sudėkite grietinę, išmaišykite ir išminkykite minkštą tešlą.
  5. Perkelkite paruoštą tešlą ant švaraus, lygaus, miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočiokite ir formele ar nedidele stikline išspauskite apskritimus. Išdėliokit juos ant vyšnių ir sviesto.
    Astos Černės nuotr. / Gaminant vyšnių desertą „cobbler“
    Astos Černės nuotr. / Gaminant vyšnių desertą „cobbler“
  6. Kepkite iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol paviršius taps gražiai auksinės spalvos. Išjunkite orkaitę, šiek tiek atvėsinkite. Patiekite dar šiltą su kaušeliu ledų: patiekti galite inde, kuriame kepėte, arba paskirstyti į kelis atskirus dubenėlius. Skanaus!

Plačiau skaitykite: PASAULIO SKONIAI: vyšnių „cobbler“

Suskleisti
Pyragaičiai su vyšniomis
Receptas: Pyragaičiai su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 11
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 3.00 valg. š. (formelėms patepti)
Cukrus: 170.00 g
Rikotos sūris: 250.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (3 arbat. š. - tarkuotų žievelių ir 5 valg. š. - sulčių)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Miltai: 250.00 g
Vyšnios: 200.00 g (gali būti ir šaldytos)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus su trupučiu druskos išplakite ir palikite vėsiai. Kepimo formeles ištepkite sviestu.

2. Sviestą, cukrų ir kiaušinių trynius gerai išsukite. Įmaišykite rikotą, apelsinų žieveles ir sultis, su kepimo milteliais sumaišytus miltus.

3. Prieš kepdami į tešlą įmaišykite plaktus baltymus ir jos pridėkite į formeles.

4. Į tešlą įspaustykite vyšnių (jei šaldytos – pirma atitirpinkite) ir kepkite 160 laipsnių orkaitėje 25–30 minučių.

5. Pyragaičius ištraukitemiš orkaitės ir truputį atvėsinkite. Išimkite iš formelių ir apibarstykite milteliniu cukrumi. Grietinę išmaišykite su vaniliniu cukrumi ir patiekite prie pyragaičių.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Pyragas su trešnėmis
Receptas: Pyragas su trešnėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.1 / 33
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 500.00 g (trešnių)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 350.00 g (ir 100 g trupiniams)
Rudasis cukrus: 200.00 g
Sviestas: 200.00 g (ir 50 g trupiniams)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Cukrus: 3.00 valg. š. (ir 1 valg. š. trupiniams)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Kaip gaminti

1. Trešnes nuplaukite, nusausinkite, išimkite kauliukus, užberkite 3 šaukštus cukraus ir palikite pastovėti.

2. Kambario temperatūros sviestą ir cukrų išsukite iki vientisos purios masės, tada vis maišydama po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite citrinų sultis ir masę gerai išsukite elektriniu plakikliu.

3. Miltus persijokite, sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais, po truputį suberkite į sviesto masę.

4. Tešlą krėskite į karščiui atsparią kepimo formą, ant viršaus paskirstykite trešnes.

5. Paruoškite trupinius: miltus persijokite, sumaišykite su tarkuotu šaltu sviestu, cukrumi ir išminkykite. Tešlą suvyniokite į plėvelę, 30 min. padėkite į šaldytuvą, tada užtarkuokite ant paruošto pyrago.

6. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45–50 min.

Pyragą galite tiekti su vaniliniais ledais.

Suskleisti
Sluoksniuotas desertas su vyšniomis
Receptas: Sluoksniuotas desertas su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 60.00 g (biskvitui)
Miltai: 50.00 g (biskvitui)
Migdolai: 50.00 g (malti - biskvitui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0.5 arbat. š. - biskvitui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (biskvitui)
Cukrus: 100.00 g (90 g - biskvitui ir 2 valg. š. - įdarui)
Vyšnios: 250.00 g (1 st. marinuotų arba šaldytų, be kauliukų - įdarui)
Sultys: 500.00 ml (vyšnių - įdarui)
Standiklis: (padažų - įdarui) 60.00 g
Maskarponės sūris: 500.00 g (įdarui)
Pienas: 100.00 ml (100 - 125 ml - įdarui)
Kava: 80.00 ml (ekspreso - įdarui)
Kakava: 1.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Šokoladą sulaužykite į dubenį, ištirpinkite ir atšaldykite. Suberkite miltus, migdolus, kepimo miltelius ir išmaišykite. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Į trynius įpilkite keturis šaukštus šilto vandens, suberkite cukrų ir išplakite. Baltymus plakite, kol susidarys standžios putos. Į miltų mišinį supilkite trynių masę, sukrėskite plaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite.

2. Tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą didelę skardą, plonai paskirstykite. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 25–30 minučių. Iškepusią iškart išverskite iš skardos ir palikite atvėsti.

3. Vyšnias nuvarvinkite. Tris šaukštus vyšnių sulčių išmaišykite su standikliu (du šaukštus palikite), likusias – supilkite į puodą ir užvirinkite. Standiklio masę maišant supilkite į verdančias sultis. Sudėkite vyšnias ir dar kartą užvirinkite. Palikite atvėsti.

4. Maskarponę, pieną ir cukrų išmaišykite. Ekspreso kavą išmaišykite su dviem šaukštais vyšnių sulčių.

5. Iš ataušusio biskvito stikline išspauskite skritulius. Į šešias stiklines įdėkite po skritulį, pašlakstykite kavos mišiniu. Uždėkite sluoksnį vyšnių masės, ant viršaus – kremo. Vėl dėkite skritulį, jį pašlakstykite kava, uždėkite vyšnių, kremo. Viršų pabarstykite kakava. Indelius dėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms sustingti.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Vyšnių ledai
Receptas: Vyšnių ledai
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 20
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 500.00 g
Varškė: 250.00 g (puri)
Sultys: 2.00 arbat. š. (žaliųjų citrinų)
Cukrus: 125.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (125 ml sulčių)
Likeris: 40.00 ml (migdolų)
Kaip gaminti
  1. Cukrų suberkite į puodelį su apelsinų sultimis ir ant labai mažos ugnies kaitinkite, kol cukrus ištirps. Sirupą atvėsinkite, įmaišykite žaliosios citrinos sultis.
  2. Vyšnias nuplaukite, nusausinkite, išimkite kauliukus, užpilkite migdolų likeriu ir palikite pusvalandį. Varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį, sukrėskite į indą su vyšniomis, supilkite sirupą ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  3. Ledų masę supilkite į indą ir įdėkite į šaldymo kamerą. Vis pamaišydami, kad ledai nesusikristalizuotų, šaldykite, kol masė taps standi ir lygi.
Suskleisti
Šaldytos uogos tinka tirštiesiems kokteiliams ruošti
Receptas: Šokoladinis vyšnių ir gervuogių kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.9 / 14
Receptas
Ingredientai
Migdolų pienas: 150.00 ml
Bananai: 1.00 vnt.
Kakava: 2.00 arbat. š.
Špinatai: 1.00 sauja
Gervuogės: 0.50 st.
Vyšnios: 0.50 st. (šaldytų, be kauliukų)
Kaip gaminti

Dedame visus ingredientus į vaisių trintuvę ir plakame tol, kol susidarys tirštas kokteilis.

Suskleisti
Vyšnių ir trešnių kompotas
Receptas: Vyšnių ir trešnių kompotas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
1.6 / 37
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 1.00 kg (1 - 1,5 kg)
Trešnės: (1 - 1,5 kg) 1.00 kg
Vanduo: 1.00 l
Cukrus: 1.00 kg
Kaip gaminti

1. Uogas perrinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nuvarvinkite (kauliukų neišimkite, nes jie kompotui suteikia savito skonio). Sudėkite į litrinius stiklainius pakratant, kad tilptų kuo daugiau (į litrinį indą turėtų tilpti 700–800 g uogų).

2. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą ir užpilkite uogas stiklainiuose. Juos sustatykite į didelį puodą su vandeniu ir kaitinkite 80 laipsnių temperatūros vandenyje 20 minučių. Iškelkite ir užsukite.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

 

 

 

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs