Ingredientai (4 asm.):
salotoms:
- 600 agurkų, supjaustytų plonais griežinėliais;
- 1 didelė morka, stambiai sutarkuota;
- keli svogūnų laiškai, susmulkinti;
- 100 g pakepintų sūdytų žemės riešutų, stambiai sukapotų;
- šluotelė šviežių kalendrų, stambiai sukapotų.
padažui:
- 1 valg. šaukšt. glotnaus riešutų sviesto;
- mažytis gabaliukas šviežio imbiero, nuluptas ir smulkiai sutarkuotas;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- 1 žaliosios citrinos (laimo) išspaustos sultys;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių ar kito švelnaus skonio aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. sojos padažo;
- 1 valg. šaukšt. ryžių acto;
- 1 valg. šaukšt. klevų sirupo ar skysto medaus;
- žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos.
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje sumaišykite agurkus, morkas, svogūnų laiškus, riešutus ir kalendras (šiek tiek kalendrų pasilikite).
2. Mažame dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus – sukite šluotele tol, kol gausite vientisą emulsiją.
3. Supilkite ant salotų padažą, išmaišykite, kad viskas gerai pasidengtų. Galiausiai pabarstykite likusiomis kalendromis.
Salotų ingredientus galite sumaišyti iš anksto, tik laikykite atskirai nuo padažo, šaldytuve. Su padažu sumaišykite prieš pat patiekiant.