02 19

Ryžiai ar bolivinė balanda? Dietologai atskleidė, kurios kruopos yra sveikesnės

Ilgą laiką ryžiai buvo nepamainomas pasirinkimas, kuomet norima į mitybos racioną įkomponuoti daugiau kruopų. Visgi pastaruoju metu jiems vis didesniu konkurentu tampa ne kas kitas, o bolivinė balanda. Neretai ji net pavadinama sveikesne ryžių alternatyva. Bet ar taip yra iš tiesų?
Kas sveikiau – ryžiai ar bolivinė balanda?
Kas sveikiau – ryžiai ar bolivinė balanda? / Shutterstock nuotr. / 15min koliažas

Galima ginčytis, ar lyginti bolivinę balandą su ryžiais yra teisinga. Juk tai iš tikrųjų net nėra grūdas. Bolivinė balanda – tai burnotinių šeimos vienmetis augalas, burokėlių bei špinatų giminaitis, kurio valgoma dalis yra sėklos, rašo Healthline.com.

Kaip teigia ekspertai, bolivinė balanda ir ryžiai iš tiesų yra labai skirtingi maisto produktai. Nors abu jie valgomi išvirti ir turi gana neutralų skonį, jų nauda sveikatai nėra vienoda. Kokia gi ji?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Grįžta ne tik paukščiai: šventiškas „Deluxe“ asortimentas – jau „Lidl“ lentynose
Reklama
Ekspertai pataria: 5 priežastys aplankyti saulėtąją Ispaniją
Reklama
Tvarkingų namų gidas: pasitikite pavasarį lengvai
Reklama
Artėja LEA kvietimas įsigyti naujus šilumos siurblius su kompensacija