Ingredientai:
- 200 g ryžių;
- 1 didelis svogūnas, susmulkintas;
- 3 skiltelės česnako, sutrintos;
- 0,5 nedidelio saliero gumbo (apie 200 g), supjaustyto kubeliais;
- sauja žaliųjų žirnelių, šviežių arba šaldytų;
- keliolika juodųjų alyvuogių be kauliukų, susmulkintų;
- 1 raudona arba geltona saldžioji paprika, supjaustyta šiaudeliais;
- ryšelis svogūnų laiškų, susmulkintų;
- gabaliukas žiedinio kopūsto (kalafioro), susmulkintas;
- 0,5 sultinio arba vandens;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. sviesto;
- 1 žiupsnis druskos;
- 1 žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Biriai išvirkite pasirinktus ryžius. Susmulkinkite visas nurodytas daržoves.
2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūnus bei česnakus. Sudėkite visas kitas daržoves, išskyrus svogūnų laiškus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir maišant kepinkite maždaug 3 min.
3. Tada supilkite sultinį (ar vandenį), uždenkite ir troškinkite 10 min. Sudėkite ryžius ir troškinkite, kol ryžiai sugers visą skystį.
4. Tiekdami pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.