Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ryžių ir įvairių daržovių troškinys

Jei vasarą norite maitintis lengviau, verta pagalvoti, ar nevertėtų valgyti mėsos kiek mažiau. Pavyzdžiui, ant gyvos ugnies ją kepti tik savaitgalį, o paprastomis savaitėmis dienomis mėgautis kruopomis, daržovėmis. Kviečiame pasigaminti patiekalą, kuriame daržovės dera su ryžiais. Paprasta pagaminti ir skanu!
Ryžių troškinys su daržovėmis
Ryžių troškinys su daržovėmis / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • 200 g ryžių;
  • 1 didelis svogūnas, susmulkintas;
  • 3 skiltelės česnako, sutrintos;
  • 0,5 nedidelio saliero gumbo (apie 200 g), supjaustyto kubeliais;
  • sauja žaliųjų žirnelių, šviežių arba šaldytų;
  • keliolika juodųjų alyvuogių be kauliukų, susmulkintų;
  • 1 raudona arba geltona saldžioji paprika, supjaustyta šiaudeliais;
  • ryšelis svogūnų laiškų, susmulkintų;
  • gabaliukas žiedinio kopūsto (kalafioro), susmulkintas;
  • 0,5 sultinio arba vandens;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1 žiupsnis druskos;
  • 1 žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Biriai išvirkite pasirinktus ryžius. Susmulkinkite visas nurodytas daržoves.

2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūnus bei česnakus. Sudėkite visas kitas daržoves, išskyrus svogūnų laiškus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir maišant kepinkite maždaug 3 min.

3. Tada supilkite sultinį (ar vandenį), uždenkite ir troškinkite 10 min. Sudėkite ryžius ir troškinkite, kol ryžiai sugers visą skystį.

4. Tiekdami pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas