Kiekis: 4 porcijos
Kalorijos: 152 kcal
Paruošimo laikas: 40 min.
Ingredientai:
- Ryžių makaronai – 300 g
- Saldūs raudoni pipirai – 2 vnt.
- Kukurūzai – 425ml, 1/2 skardinės
- Garuose ruoštos žaliosios pjaustytos šparaginės pupelės – 400g, 1/2 pakuotės
- Vyšniniai pomidorai – 10 vnt.
- Sojos padažas 3 šaukštai
- Augalinis aliejus 3 šaukštai
- Anakardžių riešutai – 100 g
- Petražolės – 3 šakelės
- Kalendra – 4 šakelės
- Druska – pagal skonį
- Pipirai – pagal skonį
Paruošimo būdas
- Atitirpinkite žaliąsias pupeles.
- Ryžių makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, prieš tai užpylę šaltu vandeniu, tam kad beverdant nesuliptų. Anakardžio riešutus apkepinkite sausoje keptuvėje.
- Paprikas supjaustykite šiaudeliais, vyšninius pomidorus pusiau ir apkepinkite augaliniame aliejuje 3-5 min., sudėkite kukurūzus, žaliąsias pupeles, 5 min. pakepkite. Apibarstykite smulkiai kapotais žalumynais, blakine kalendra ir petražolėmis, įpilkite sojų padažo ir dar 2-3 min. pakepkite.
- Sudėkite ryžių makaronus ant daržovių ir viską išmaišykite, apibarstykite stambiai supjaustytais anakardžio riešutais.
Rekomendacijos:
Šį patiekalą galima paįvairinti: su jūros gėrybėmis, žuvimi, paukštiena arba mėsa.