Jums reikės:
- 2 šaukštų kokosų aliejaus;
- 1 svogūno (naudojau saldųjį);
- 2 skiltelių česnako;
- 2 morkų;
- 1 arb. š. džiovintų čiobrelių;
- 1 arb. š. džiovinto raudonėlio;
- 1 arb. š. rūkytos paprikos;
- 1 arb. š. druskos (arba pagal skonį);
- ½ arb. š. maltų pipirų;
- 200 g ilgagrūdžių ryžių;
- 1 l daržovių sultinio;
- 400 g konservuotų pjaustytų pomidorų;
- 50 g špinatų;
- 50–100 g žaliųjų alyvuogių (galima mažinti kiekį arba gaminti ir be jų);
- 50–100 g juodųjų alyvuogių (galima mažinti kiekį arba gaminti ir be jų);
- 100 g kokosų grietinėlės (arba grietinėlės).
Kaip gaminti:
- Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų.
- Sudėkite smulkintus svogūnus ir kepkite apie 3–4 minutes, kol suminkštės.
- Į puodą sudėkite smulkintą česnaką ir tarkuotas morkas.
- Pakepinkite apie 4–5 minutes.
- Sumaišykite čiobrelius, raudonėlį, rūkytą papriką, druską ir pipirus ir suberkite į puodą. Šiek tiek pamaišykite.
- Į puodą suberkite ryžius, sultinį, pomidorus ir užvirkite.
- Sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite puodą ir troškinkite apie 20 minučių arba kol ryžiai suminkštės.
- Sudėkite špinatus, pjaustytas alyvuoges ir supilkite kokosų grietinėlę. Viską gerai išmaišykite.
Receptu pasidalino tinklaraščio „Svajojantis olandas“ autorius Orlandas Trakimavičius