Ryžių troškinys su alyvuogėmis

Ryžių troškinys puikiausiai tiks skanauti tuomet, kai norisi lengvo maisto, kuris neapkrauna skrandžio. O šis dar ir pikantiško ir išskirtinio skonio.
Ryžių troškinys su alyvuogėmis
Ryžių troškinys su alyvuogėmis / Orlando Trakimavičiaus nuotr.

Jums reikės:

  • 2 šaukštų kokosų aliejaus;
  • 1 svogūno (naudojau saldųjį);
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 morkų;
  • 1 arb. š. džiovintų čiobrelių;
  • 1 arb. š. džiovinto raudonėlio;
  • 1 arb. š. rūkytos paprikos;
  • 1 arb. š. druskos (arba pagal skonį);
  • ½ arb. š. maltų pipirų;
  • 200 g ilgagrūdžių ryžių;
  • 1 l daržovių sultinio;
  • 400 g konservuotų pjaustytų pomidorų;
  • 50 g špinatų;
  • 50–100 g žaliųjų alyvuogių (galima mažinti kiekį arba gaminti ir be jų);
  • 50–100 g juodųjų alyvuogių (galima mažinti kiekį arba gaminti ir be jų);
  • 100 g kokosų grietinėlės (arba grietinėlės).

Kaip gaminti:

  1. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų.
  2. Sudėkite smulkintus svogūnus ir kepkite apie 3–4 minutes, kol suminkštės.
  3. Į puodą sudėkite smulkintą česnaką ir tarkuotas morkas.
  4. Pakepinkite apie 4–5 minutes.
  5. Sumaišykite čiobrelius, raudonėlį, rūkytą papriką, druską ir pipirus ir suberkite į puodą. Šiek tiek pamaišykite.
  6. Į puodą suberkite ryžius, sultinį, pomidorus ir užvirkite.
  7. Sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite puodą ir troškinkite apie 20 minučių arba kol ryžiai suminkštės.
  8. Sudėkite špinatus, pjaustytas alyvuoges ir supilkite kokosų grietinėlę. Viską gerai išmaišykite.

Receptu pasidalino tinklaraščio „Svajojantis olandas“ autorius Orlandas Trakimavičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis