Mūsų santykis su daržovėmis kiekvieno yra labai įvairus – vieni tėvų įpratinti vartoti kuo daugiau, kiti to mokosi jau suaugę. Tačiau geriau vėliau, negu niekada, kaip ir byloja senas geras posakis. Nuo ko pradėti tiems, kurie tepažįsta morkas ir burokus, o norėtų pradėti gyventi sveikiau?
Dietistė Vaida Kurpienė šiai grupei žmonių pirmiausia pataria susidaryti sąrašą tų šakninių daržovių, kurių dar nėra ragavę ir po truputį bandyti. Sąrašas, kuris gali būti pratęstas, be jau žinomų morkų ir burokėlių bei ridikų, petražolė, ropės, griežčiai, žieminės bulvės (topinambai), pastarnokai. Antras žingsnis – nusistatyti, kiek receptų per savaitę išbandysite. Trečias – paieškoti receptų, kurie dar skaitant atrodytų priimtini ir nuo jų pradėti.