Ingredientai:
- 1 nedidelis lietuviškas varškės sūris arba 2 ritinėliai puskiečio ožkų pieno sūrio;
- 2–3 nedideli burokėliai, nulupti ir supjaustyti stambiomis skiltelėmis;
- 4–5 plonos morkos, nuskustos ir perpjautos išilgai pusiau arba ketvirčiais;
- 1 nedidelis pastarnokas, nuluptas ir supjaustytas išilgai ketvirčiais;
- 1–2 raudonieji svogūnai, nulupti ir supjaustyti skiltelėmis;
- patiekimui – mėgstamų žalumynų (tinka kalendra, petražolės, gražgarstės ar kitos smulkios salotos).
padažui:
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. raudonojo acto vyno;
- 1 valg. šaukšt. skysto medaus;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Visus padažui skirtus ingredientus suplakite nedideliame užsukamame stiklainėlyje ir atidėkite puse jo, kol prireiks.
3. Į nedidelę kepimo formą aukštesniais kraštais sudėkite visas daržoves, pašlakstykite puse pagaminto padažo, gerai išmaišykite.
4. Kepkite apie 20 min., arba kol daržovės bus iškepusios, bet vis dar tvirtos. Tada į vidurį įtupdykite sūrį, kad daržovės jį iš dalies apgaubtų, tačiau viršus liktų neuždangtas, kepkite dar apie 15 min., kol sūris taps gražiai paskrudęs.
5. Pašlakstykite likusiu padažu ir tiekite su pasirinktais žalumynais.