M.Šmitas atskleidė, kokio patiekalo labiausiai ilgėjosi gyvendamas Azijoje

„Gyvendamas Azijoje, labiausiai pasiilgdavau grikių, prašydavau ir draugų, kad jų man atvežtų dovanų. O Lietuvoje jų niekas negraibsto. Bet man tai super maistais. Iš jų gaminu net kelis mėgstamus patiekalus. Dažniausiai rytams“, – pasakoja kvėpavimo praktikas, Vilniuje vedantis radijo ir televizijos veidas Marius Šmitas.
Foto naujienai: Marius Šmitas:  mano moterys buvo ypatingos
Kepti grikiai/M.Lepeškos nuotr. / zmones24.lt

15min skaitytojams jis siūlo išmėginti itin paprastą receptą su grikiais.

Kepti grikiai/M.Lepeškos nuotr.
Kepti grikiai/M.Lepeškos nuotr.

Patiekalui reikės:

1 pakelio grikių;

1 vieno pakelio varškės;

poros saujų gražgarsčių;

kelių šaukštų alyvuogių aliejaus (graikiško);

citrinpipirių (pagal skonį).

Kaip paruošti:

Svarbiausia taisyklė, anot M.Šmito, grikių nepervirti. Tiesa, iki tol reiktų juos perskalauti per kelis vandenis.

O jau į išvirtus ir nusunktus grikius jis siūlo suberti varškę, gražgarstes, pagardinti graikišku tyru alyvuogių aliejumi ir citrinpipiriais. Viską švelniai išmaišyti.

Štai ir viskas: į sveikatą, skanumą ir sotumą. Skanaukite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis