Ingredientai (4 asm.):
- 750 ml pieno (geriau riebesnio);
- 75 ml grietinėlės kavai;
- 1 lazdelė cinamono;
- žiupsnis muskato riešuto;
- 1 džiovintas raudonasis čili pipiras (nebūtinai);
- 25 g kakavos, skirtos gėrimui (ne kepiniams) ruošti;
- 150 g juodojo šokolado (idealu – ne mažiau, kaip 70 proc. kakavos), stambiai sukapoto;
- žiupsnis aitriosios paprikos dribsnių (nebūtinai).
patiekimui:
- 4 valg. šaukšt. plaktos grietinėlės;
- juodojo šokolado drožlių.
Gaminimas:
1. Į storadugnį prikaistuvį supilkite pieną, grietinėlę, berkite muskato riešutą, įdėkite cinamono lazdelę bei džiovintą čili pipiriuką (jei naudojate) ir statykite ant vidutinės ugnies. Užvirkite, tada nukelkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį 8–10 min., kad prieskoniai pritrauktų.
2. Perkoškite skystį į kitą puodą, statykite ant ugnies ir užkaitinkite (neužvirinkite!), suberkite kakavą, kapotą šokoladą ir plakdami šluotele dar pakaitinkite, kol šokoladas ištirps ir gėrimas bus vientisas.
3. Supilstykite paruoštą gardėsį į puodelius, ant kiekvieno jų viršaus uždėkite po šaukštą plaktos grietinėlės, užberkite truputį čili dribsnių (jei naudojate) ir tarkuoto šokolado.