Šių pyragaičių šlovė tokia didelė, kad jie peržengė sienas ir tapo mėgstamu kepiniu daugelyje Europos šalių bei Jungtinėse Amerikos Valstijose. Jie tokie pat garsūs kaip amerikietiški blyneliai ar itališkas tiramisu, o ir puikiai dera su ledais.
Belgiškiems vafliams reikės:
- 250 g kvietinių miltų,
- 90 ml nenugriebto pieno,
- 25 g sausų mielių,
- 2 vidutinio dydžio kiaušinių,
- Žiupsnelio druskos,
- ½ šaukštelio vanilės esencijos,
- 125 g kambario temperatūros sviesto,
- 150 g perlinio cukraus,
- Šviežių braškių, aviečių, mėtų lapelių papuošimui.
Gaminimas:
Puode šiek tiek pašildykite pieną ir jame ištirpinkite šviežias mieles bei vanilės esenciją. Svarbu per daug nekaitinti pieno, nes nuo per didelio karščio šviežios mielės žus.
Į didelį dubenį suberkite miltus ir druską. Išmaišykite ir viduryje padarykite duobutę, į kurią supilkite pieną, sumaišytą su mielėmis bei kiaušinius. Šakute išmaišykite ingredientus, kol gausite vientisą tešlą.
Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite 30-40 minučių šiltoje vietoje, kad išbrinktų. Vėliau į tešlą sudėkite mažais gabalėliais supjaustytą sviestą ir pradėkite minkyti, kol jis pilnai įsimaišys į tešlą. Tada suberkite perlinį cukrų ir minkykite dar kelias minutes, kad cukrus tinkamai pasiskirstytų ir ištirptų.
Vaflinę patepkite sviestu ir įkaitinkite. Kai ji bus labai karšta, ant kiekvienos vaflinės pusės uždėkite po porciją tešlos ir uždarykite. Viena porcija turėtų būti maždaug dviejų valgomųjų šaukštų dydžio. Nebūtina padengti viso paviršiaus – uždarius vaflinę, tešla tolygiai pasiskirstys.
Kaitinkite 5 arba 6 minutes, kol vaflių išorė bus traški ir įgaus auksinę spalvą.
Šviežiai iškeptą skanėstą papuoškite braškėmis, avietėmis ir mėtų lapeliais, o ragaukite su mėgstamiausiais ledais. Skanaus!